Førhen var det kun i Europa, at de store spillere fandtes. I løbet af de seneste år har det faktum ændret en smule på sig. Kluber i både Amerika, Sydamerika og Asien er begyndt at komme ind på kødmarkedet, når det kommer til at fostre og hente store spillere. Her er nogle af dem 

AF KRISTIAN PARIS

Axel Witsel (Tianjin Quanjian)

(Photo by Pier Marco Tacca/Getty Images)

Han er en de spillere, der har spillet allerflest landskampe for det belgiske landshold, og alligevel spiller han ikke i Europa. Hvad er gået galt? Landsholdsspilleren er Zenit ud med den kinesiske storklub Tianjin Quanjin, som han skiftede til i vinters i januartransfermarkedet. Inden da var han i både Benfica og barndomsklubben Standard Liege – dog ikke i andre store klubber.

Sebastian Giovinco (Toronto FC)

Sebastian Giovinco valgte at forlade Juventus og Italien i jagten på en ny klub. Han skiftede til Toronto FC i 2015 , og han må i den grad betragtes som en af de bedste spillere, der nogensinde har betrådt MLS grønne græs.

I hans første sæson lavede han 21 mål, ligesom også sæsonen efter – ganske imponerende.

Luan (Gremio)

Der er sket store ting for Gremio angriberen, der længe er blevet kædet sammen med et kæmpe skifte til Europa. Han har fået en plads i den brasilianske landsholdstrup, og til sommer kunne blive hans mulighed for at vise, hvad han kan.

Diego Alves (Flamengo)

Mange var overraskende over, da den daværende brasilianske keeper Diego Alves valgte at forlade Valencia for at vende hjem til Brasilien. Udover at spille over 10 år i Spanien, har han også rekorden for flest redninger af straffespark – hele 23 er det blevet til.

Rodrigo Caio (São Paulo)

Denne brasilianske midtstopper er bredt anerkendt for sine evner på fodboldbanen. Den 24-årige spiller har siden 2013 spillet over 60 kampe for Sao Paulo, men en alvorlig knæskade satte i 2014 en pause på hans enorme udvikling.