Her er en liste over de værste værtsnationer, der har klaret sig dårligst til VM – nogensinde. 

Sydafrika: Gruppespillet 

(Photo by Lefty Shivambu/Gallo Images)

Vi husker det alle sammen. Det var en god slutrunde. Måske en af de bedste nogensinde.

Desværre gik det ikke særlig godt for værtsnationen Sydafrika, der ikke nåede længere end til gruppespillet. I åbningskampen mødte de Mexico og spillede uafgjort. Det var egentligt ganske udmærket, men efter de løb de ind i Uruguay og der gik det ikke godt.

Dog stoppede fansene aldrig med at støtte deres nation og de blæste uafbrudt i deres vuvuzelaer.

Mexico 1986: Kvartfinalen

Denne turnering er berømt for to ting: Diego Maradonas præstationer og så Mexicos.

De erstattede Colombia som værter og faktisk sluttede øverst i gruppen foran Belgien, Paraguya og Irak. De slog også Bulgarien ud af 16-delsfinalen.

De mødte dog vesttyskland og der tabte de i kvartfinalen på straffespark. Maradonas præstationer var dog det eneste man snakkede om.

Japan/Syd Korea 2002: Japan (16-delsfinalerne)/Syd Korea (semifinalen)

Det eneste VM -slutrunde, der er blevet delt af to nationer var i 2002, da Syd Korea og Japan var værter sammen. Begge var også kæmpe underdogs.

Japan gjorde det overraskende godt ved at vinde deres gruppe og nå til 16-delsfinalen. Her tabte de 1-0 til Tyrkiet. Nok stadig nogle af de værste værtsnationer nogensinde.

På den anden side formåede Syd Korea både at slå Italien og Spanien ud af turneringen på deres vej til Semifinalen. Her tabte de dog 1-0 til Tyskland.

Desværre var de tog sejre over Italien og Spanien på baggrund af usædvanligt dårlige dommerpræstationer. Så dårlige, at der blev snakket om matchfixing fra værternes side.

Den japanske spiller Ahn Jung-hwang var udlejet til den italienske klub Perugia, men scorede mod det italienske landshold. Dernæst annullerede han sit lejeophold i klubben.