Kina er mere og mere fremtrædende i moderne topfodbold. Deres vanvittige pengesummer har ført til mange spillerkøb man ellers ikke havde forestillet sig kunne ske. Et eksempel er også, at kinesere netop har overtaget Serie A -klubben AC Milan denne sommer. 

AF KRISTIAN PARIS

Zhang Yuning – Hangzhou Greentown til Vitesse (2015)

For to år siden kom en af største kinesiske talenter til udlandet. Zhang Yuning blev købt af Vitesse i Holland. Allerede som 18-årig fik han sin debut i klubben, hvor han havde været sin  han var helt lille.

Han blev købt for blot 1 million kroner af hollænderne og scorede hele to mål i sin debut sidste sommer. Dog har han siden haft problemer med at vænne sig til Holland og sidste sæson lavede han blot tre mål og tilbragte det meste af tiden på bænken.

Paulinho  – Guangzhou Evergrande til Barcelona (2017)

 (Photo by Buda Mendes/Getty Images)

Så skete det endelig. Paulinho, der tidligere har spillet for Tottenham blev købt af de catalonske giganter Barcelona for mere end han nogensinde er blevet handlet før. Paulinho er 29 år gammel og i 2015 kom han til Kina fra netop Tottenham, hvor han siden har spillet 63 kampe og lavet 17 mål.

Nu er han altså igen at finde i Europa – denne gang i La Liga for Barcelona, der har betalt usandsynligt meget for spilleren – hele 200 millioner har spanierne betalt for spilleren, der aldrig er blevet handlet for så meget.

Zhang Xizhe – Beijing Guoan til Wolfsburg (2015)

Zhang Xizhe har tilbragt sin ungdom for Beijung Guoan og har han set god ud. Spilleren, der vandt årets unge kinesiske spiller i 2012 er nu at finde i Wolfsburg, som han kom til i 2015 for nærmest ingen penge – transferen anslåes til at have en værdi på omkring 5 millioner kroner.

Men… det gik ikke helt i Tyskland. Overhovedet. Bare seks måneder inde i kontrakten, der var på 2,5 mål med klubben, købte Beijing ham tilbage for mere end, hvad de solgte ham for til at starte med… alt i alt: en dårlig handel.