Der er bare nogen der kan. De såkaldte assist konger, der ofte runder en sæson af med at have lagt op til flere mål end selv at have scoret og dem. Og de elsker det – desværre bliver der er længere og længere mellem kongerne. 

AF KRISTIAN PARIS

Se dog nogen af dem her:

4. David Beckham

David Beckham of Manchester United

 Premier League assists: 80

Premier League mål: 62

Den her giver nok rimelig god mening. BEckham var konge til at slå fantastiske lange halvliggende afleveringer over en halv banelængde. Det førte til en del mål med Beckhams fote som den næstsidste.

3. Dennis Bergkamp

Arsenal v Newcastle United

Premier League assists: 94

Premier League mål: 87

Faktum er, at Dennis Bergkamp lavede flere assists end mål i sin tid i Arsenal. Og det er ret
besynderligt, eftersom det nok mest er angriberens mål vi husker ham for i sin over ti år lange
karriere for the Gunners.

2. Cesc Fabregas

Arsenal v Chelsea: Pre-Season Friendly

 Premier League assists: 107

Premier League mål: 48

Den her kender vi alle sammen godt. For nyligt slog Fabregas rekord for flest assists for CHelsea og Arsenal, men lige nu er han altså nummer to på listen over de største assistsmagere i Premier League. Hvis han fortsat spiller og bliver i Chelsea i nogle sæsoner mere, kan han måske endda komme op på siden af nummer et på denne liste.

1. Ryan Giggs

Norwich City v Manchester United - Premier League

Premier League assists: 162

Premier League mål: 109

Den ultimative konge må siges at være Ryan Giggs. Kantspilleren var eminent til at lægge op til sine holdkammerater – så godt, at det lykkedes ham at gøre det imponerede 162 gange i sin over tyve år lange karriere for the Red Devils.

Og selvom han også lavede mange mål – han scorede i alle sæsoner han spillede, kunne han ikke måle sig med antallet af assists. Ganske imponerende.