Penge er i stigende grad en faktor i moderne fodbold. De klubber, der har penge klarer sig godt; se bare på eksempler som AS Monaco og Man City, der er blevet en storklub efter de har fået stenrige ejere. Ja, for den sags skyld også PSG. 

AF KRISTIAN PARIS

Meget overraskende er det ikke, at Manchester City topper listen over det hold, der lige nu har verdens dyreste trup.

Ifølge det britiske medie CIES Football Observatorys research, topper den blå del af Manchester nu den liste med en værdi på 853 millioner euro – lige knap 6,3 milliarder danske kroner.

 

Pep Guardiolas klub, der har hentet spillere som Benjamin Mendy for omkring 520 millioner,  Kyle Walker for lige kanp 500 millioner og Bernardo Silva for omkring 435 millioner, bliver fulgt godt op af den franske hovedstadsklub, PSG, der har en værdi på omkring 850 millioner euro.

 

Selvom PSG faktisk har brugt vanvittige hele 3 milliarder på spillere denne sommer, indtager City stadig toppen af listen.

Undersøgelsen inkluderer derudover de 25 andre klubber i Europa, der har den største spillerværdi i deres trup lige nu.

På top 10 finder vi ikke mindre end 6 Premier League klubber, ​​(Manchester United, Chelsea, Liverpool, Arsenal, Tottenham og City. 

Selvom mestrene fra Madrid, der også vandt Champions League i forgående sæson har mistet en værdi på omkring 138 millioner euro: omkring 1 milliarder, indtager de altså stadig solidt en sjetteplads på listen.

Derudover er eneste klubber, udover Real Madrid, har også har fået en mindre værdi i spillertruppen, er overraskende nok de tyske mestre Bayern München, der har fået en værdi på omkring 50 millioner, og Inter, der er faldet 200 millioner kroner i værdi.

En anden overraskelse er også Newcastle, der lige netop har sneget sig med. Oprykkerne til Premier League var slet ikke at finde i undersøgelsen fra sidste år.