Roberto Firmino er blomstret op i Liverpool efter en sløj start. [Getty Images]

Roberto Firmino er blomstret op i Liverpool efter en sløj start. [Getty Images]

Den brasilianske angriber Roberto Firmino har afsløret at han fik lyst til at skifte til Liverpool efter at han snakkede med landsmanden Philippe Coutinho.

Den brasilianske landsholdsspiller skiftede til Merseyside i sommers fra tyske Hoffenheim for en pris på 300 millioner danske kroner ifølge BBC.

Nu indrømmer den 24-angriber – over for det engelske nyhedsmedie BBC – så at Philippe Coutinho har spillet en stor og afgørende rolle for hans valg.

“Han (Coutinho, red.) var meget ærlig over for mig. Han sagde at vejret – ikke kun i Liverpool, men generelt i England – ikke var særlig godt. Han sagde, at det regnede hver dag, og nu, hvor jeg er skiftet, kan jeg se, at det virkelig regner en del.

Men han sagde også, at denne klub er som en familie. Spillerne her er vældig søde, og det var klogt, at jeg valgte at stole på ham. Jeg ville virkelig gerne her til.”

Angriberen fik en sløj start på sin Liverpool-karriere med dårlig form og ingen spilletid under Brendan Rodgers, og mange mennesker stille derfor store spørgsmålstegn ved angriberens prisskilt.

Firmino er nok en af de spillere, der er mest tilfreds med, at Liverpool valgte at erstatte Brendan Rodgers med Jürgen Klopp. Under Klopp er det nemlig blevet til masser af spilletid, og formen er også blevet markant bedre end førhen.

Blandt andet var han – sammen med landsmanden Coutinho – strålende i Liverpools 4-1 sejr mod Manchester City. En sejr, hvori Firmino både scorede og lavede assist.

Klopp kender Firmino vældigt godt fra Bundesligaen, hvor Firmino spillede for Hoffenheim, og Klopp trænede Dortmund.

Men det ser ud til at Klopp skal rotere en smule i hans system, da Daniel Sturridge snart kommer tilbage fra en skader.

Men på trods af dette lille problem, er Liverpool-fansene ovenud tilfredse med præstationer på banen, hvor det blandt andet er blevet til 4-1 over Manchester City og 6-1 over Southampton.