24,5 millioner engelske pund vil Liverpool give for topscoreren i den ukrainske storklub Shakhtar Donetsk. The Reds har også i den grad brug for én, som kan sparke bolden i kassen. Alex Teixeira er brasilianer og 26 år gammel. Han kom til Donetsk som 20-årig og har været igennem en fremragende udvikling under træner Mircea Lucescu, der er kendt for at være ekspert i at kultivere talentfulde brasilianere.

Hvem er denne Alex Teixeira?

26-årig brasilianer. Han har scoret 22 mål i den ukrainske sæson indtil videre og yderligere 4 mål i Champions League. Han er både god i boksen og ‘ude i marken’. Han vil helt sikkert være en forstærkning for Liverpools hold… Når han altså har vænnet sig til tempoet i den engelske Premier League, der er noget hurtigere end i den ukrainske liga. Det tog f.eks. Mkhitaryan noget tid at blive en nøglespiller for Dortmund (han kom også fra Donetsk).

Hurtig afgørelse

Liverpool har sendt Ian Ayre til Florida, hvor Shakhtars er i gang med deres vintertræning, for at forhandle om Teixeira.  Liverpool er altså i den grad klar til at købe den fremragende brasilianer. Om de så kan nøjes med at betale i omegnen af 241 millioner danske kroner for ham, ja det er langt fra sikkert.

Ekspert er begejstret

Liverpool Echo har talt med Liverpoolreporteren John Bradley, der er meget begejstret:

Let me tell you, he’s outstanding. He really is. When I first saw the news of Liverpool’s interest, my reaction was “wow, what a signing that would be!”

We’re all aware of his goalscoring record by now, which is outstanding. I think by the time the Ukrainian league stopped in December, he had more goals than any other top-flight player in Europe, which says plenty.

He is comfortable anywhere across the line behind a centre forward. He’s played wide, but this season’s he’s flourished in a central role.

He’s got flicks and tricks, great energy, a good touch, he can spot a pass and he scores goals. Pretty good.

Vi følger naturligvis udviklingen nøje, så husk at checke fodboldspilleren.dk jævnligt!

Læs også om: Verdens 20 rigeste klubber