Der har længe været spekulationer omkring Liverpool og især omkring, hvilke spillere Jürgen Klopp ville hente til klubben. Flere store spillere har været kædet sammen med et skifte til Merseyside klubben, men det er endnu ikke blevet til de helt store handler.

Nu ser det så med få timer tilbage af transfervinduet ud til, at Liverpool også misser det helt store transfermål i dette vindue. Det drejer sig naturligvis om den brasilianske kæmpestjerne, Alex Teixeira. Liverpool har budt på Teixeira to gange, men begge gange har Shaktar takket nej, på trods af at Teixeira selv, har udvist stor interesse for skiftet. Liverpool har eftersigende troet på handlen helt ind til det sidste, men nu skulle den officielt være helt ‘død’.

Alex Teixeira er jagtet af flere klubber  (Photo by Christian Hofer/Getty Images)

Liverpool har jagtet Alex Teixeira i det meste af januar – men de når det ikke.  (Photo by Christian Hofer/Getty Images)

Teixeria har hamret hele 22 mål ind i blot 15 kampe i den ukrainske liga, i denne sæson. Det har fået prisen på ham til at stige voldsomt, og Liverpools højeste bud på 25 millioner pund, var ikke engang i nærheden af hvad Shaktar vil have for den brandvarme brasilianer.

Shaktar: “Vi begår ikke samme fejl som med Douglas Costa”

Midt i alle spekulaitonerne er det kommet frem, at en af hovedårsagerne til at Shaktar ikke bare lader Teixeira gå for 250 millioner er, at de i sommer netop gjorde det med Douglas Costa. Han blev i følge præsidenten i Shaktar solgt alt for billigt til Bayern München og den fejl nægter man at begå igen.

Douglas_Costa2013

Douglas Costa er en af hovedårsagerne til at Liverpool ikke får lov til at hente Alex Teixeira i januar.

Teixeira skulle eftersigende have en frikøbsklausul på 53 millioner pund, som enten skal aktiveres eller også skal buddende fra de interesserede klubber formentlig op over 40 millioner pund, før de overhovedet kommer i betragtning.

Det forlyder dog fra England, at Jürgen Klopp kun har opgivet Teixeira fra nu. Mange forudsiger, at Liverpool vil forsøge sig med lidt flere penge igen til sommer, men det er de nok ikke de eneste, der har planer om.