Det er altid interessant at læse om, hvordan nogle af verdens bedste fodboldspillere er blevet til, og hvordan de er kommet så langt som de er. 

AF KRISTIAN PARIS

Nogle lever højt på deres fars navn, mens andre udlever drømmen til fulde og har taget livet i hånden og selv formet sin egen lykke. Her er et fantastisk eksempel på netop det.

For Liverpools angriber, Sadio Mane, har nemlig afsløret sin fantastiske historie om, hvordan han en gang løb hjemmefra sin lille by for at spille fodbold. Han var bare 15 år gammel, og han flyttede til hovedstaden i Senegal, Dakar uden at fortælle sin familie det.

– Når jeg snakkede om at jeg ville være fodboldspiller, sagde min familie, at det ville de ikke have, startede Mane i et interview med Liverpools egen officielle hjemmeside.

 

 (Photo by Jan Kruger/Getty Images for Premier League)

– Jeg pakkede mine ting en dag. Jeg snakkede med en, der næsten var som en far for mig, for han skulle hjælpe mig med at skaffe penge til det. Jeg fortalte ham, at jeg ville til Dakar for at spille fodbold, har Mane fortalt.

Mane voksede op  i et hus på 10, hvori både hans onkel og fætre og kusiner boede – men ingen af dem vidste, hvor han var i en hel uge .

– Ingen vidste noget som helst – jeg sagde det ikke en gang til min mor. Min gav mig  nogle penge, jeg pakkede min ting og tog til Dakar. Ingen vidste hvor jeg var.

 (Photo by Stu Forster/Getty Images)

Min mor ringede rund til alle og alle gik i panik, så min ven fortalte, hvor jeg var. De sendte min bror afsted for at hente mig tilbage, for ingen troede på, at jeg nogensinde ville blive fodboldspiller.

Manes vedholdende og motivation gav i sidste ende pote, og hans familie kunne endelig se ham være fodboldspiller.

 

Som 19-årig blev han hentet af den franske klub, Metz, der hentede ham fodboldklubben i Dakar – det fortalte han først sin mor, da han var landet i Frankrig.