Det tog lidt tid for den lille afrikaner fra Liverpool for at komme i gang. Men nu er han altså også i gang. Det har resulteret i, at han er blevet nomineret og vundet endnu en pris – og så for anden gang i træk. 

Liverpools offensive profil Mohamed Salah har nemlig vundet BBC pris for bedste afrikanske spiller i 2018. Det er andet år i træk, efter han har haft noget af nogle 12 måneder.

Egypterens vanvittige form, hvor han blev Premier League topscorer i sidste sæson, førte blandt andet til Liverpool kom i Champions League finalen for første gang i mange årtier.

Salahs form har fortsat i denne sæson. Det har ledt til, at han har scoret 10 mål for Liverpool i Premier League i denne sæson.

​Salah har holdt konkurrenterne fra truet i Liverpool og i kampen om bedste afrikaner. Flere andre profiler i Europa har været meget tæt på at vinde prisen. Tænk bare, hvilket fodboldår spillere som Atletico Madrids Thomas Partey, Juventus midtstopper Medhi Benatia og Kalidou Koulibaly fra Napoli har haft. Salah Liverpool

Foto: Getty ImagesPrisen bliver uddelt af en række af afrikanske fodboldeksperter. Den er tidligere blevet vundet af spillere som Jay-Jay Okocha, Yaya Toure, Michael Essien, Didier Drogba og faktisk også Riyad Mahrez.Salah kommer i fornemt selskab, eftersom kun han og Toure og Okocha har vundet prisen to gange. Det underbygger blot endnu mere, hvor vigtig egypteren egentligt er for Liverpool.

Prisen har han virkelig fortjent. Det er nok de færreste, der ikke onder den hurtige kantspiller prisen. Liverpool og co. fik nemlig ikke vundet nogle trofæer i sidste sæson, på trods af de var snublende tæt på mesterskabet og som sagt i finalen i Champions League. Lige nu er Liverpool ubesejrede og måske kan det være det her er året.