Hvis du bare har fulgt en lille smule med i Premier League transfersnak, ved du også, at det der har foregået mellem Liverpool og Southampton er noget værre noget. 

AF KRISTIAN PARIS

De mange forskellige historier kan være svære at finde rundt, og derfor giver vi her et overblik over, hvad der virkelig er sket.

Liverpool har sagt undskyld 

Liverpools forsøg på at hente Southamptons midterforsvarer Virgil van Dijk har først og fremmest medført, at Liverpool offentligt har sagt undskyld. Men for hvad?

Southampton regerede en smule voldsomt, da de tidligere i denne uge fandt ud af, at Liverpool havde taget kontakt til Virgil van Dijk personligt.
Hollænderen er på det seneste blevet kædet meget sammen med Jürgen Klopps arbejdsgiver. Angiveligt ønsker han at spille under den tyske manager.

Men Southampton har aldrig modtaget en officiel henvendelse fra Liverpool – eller noget som helst bud. Det har medført, at Southampton har bedt den officielle Premier League komite om at undersøge sagen – for det er ulovligt.

 (Photo by Michael Steele/Getty Images)

Hvorfor har de sagt undskyld? 

Liverpool ønsker ikke at blive efterforsket af officials fra Premier League, og derfor har de skyndt sig at gå offentlig og undskylde over for Southampton, ledelsen og klubbens fans. De bekræfter også, at trækker deres interesse i hollænderen tilbage – på trods af, at de altså var parat til at betale i omegnen af 550 millioner danske kroner for spilleren.

Men sker det ikke hele tiden? 

At klubber henvender sig personligt til spillere uden om deres arbejdsgiver sker regelmæssigt i moderne fodbold. Men i Premier League er det ulovligt.
For hvis en klub ønsker at hente en spiller, kan de ikke tage kontakt til ham før de officielt har tilladelse fra den sælgende klub.