Liverpool er blevet hårdt kritiseret af den tidligere Manchester United-forsvarsspiller Rio Ferdinand, der slår fast, at signingen af Virgil van Dijk ville være perfekt i forhold til at mindste fejlene blandt de bagerste fire spillere på Liverpool-holdet. Han kommer desuden med en anden, overraskende udmelding. 

Af David Paris

The Reds, som Liverpool også kaldes har været i modvind i medierne de sidste par dage, på grund af holdets dårlige defensive præstationer. De lukker simpelthen for mange mål ind og skylden ligger, ifølge den tidligere Manchester United- og engelsk landsholdsanfører hos fireback-kæden i Merseyside-klubben.

Han fortæller i et interview med det engelske medie Goal, at han ikke mener, at de bagerste fire spillere på Liverpool-holdet er gode nok til klubben og slår samtidig fast, at synes, at træner Jurgen Klopp burde have hentet Virgil van Dijk i Southampton, da transfervinduet var åbent.

 

Liverpool har eftersigende tæt på at skrive under med den hollandske midterforsvarer, men var ifølge flere kilder ikke klar på at betale den overgangssum Southampton krævede.

Tyske Jurgen Klopp fandt ikke et alternativ, men købte i stedet Andrew Robertson til at dække venstre back-position for omkring 6 millioner danske kroner.

Rio Ferdinand fortæller følgende:

“Jeg tror, at Virgil van Dijk ville have forbedret dette hold uden tvivl. Han ville have været den dominerende centerback, og jeg synes, at det sammen med Matip ville have været et godt partnerskab.Jeg synes, at Dejan Lovren ikke er god nok – han har vist over en periode, at han laver for mange fejl.”

“Alberto Moreno defensivt er han heller ikke god nok. Frem i banen er han en fornøjelse at se på, men defensivt hvor du vil have ham til at være god først og fremmest som forsvarsspiller, gør han ikke jobbet godt nok.”