Gennem årene har Liverpool udviklet nogle af verdens bedste spillere. Dem har de siden solgt videre til større klubber og tjent kassen. Faktisk skriver det engelske medie The Mirror at The Reds er den klub i England der har tjent flest penge på at sælge spillere. Der kan nævnes Luis Suarez, Fernando Torres, Javier Mascherano og Xabi Alonso.

Af David Paris 

Vi har, med inspiration fra det engelske medie givemesport.com, sammensat et hold af tidligere Liverpool-spillere, der til sammen kunne danne nutidens Liverpool-hold, hvis de altså ikke var blevet solgt fra klubben.

Målmand: Pepe Reina

VIENNA, AUSTRIA - JUNE 29: Second Spanish goalkeeper Pepe Reina (R) and teammate David Villa celebrate after the UEFA EURO 2008 Final match between Germany and Spain at Ernst Happel Stadion on June 29, 2008 in Vienna, Austria. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Den spanske målmand tilbragte ni år i Liverpool og selvom han til tider kunne lave fejl og modtage hård kritik fra fans og trænere, var han alligevel en elsket skikkelse i Premier League-klubben. Nu spiller han i Napoli, men har også gjort sig i Bayern München og FC Barcelona i sine ungdomsår.

Midterforsvarer: Daniel Agger

Daniel Agger indstiller karrieren meddeler han på et pressemøde torsdag d. 9 juni 2016 i sin gamle klub Rosenhøj Boldklub i Hvidovre. (Foto: Jens Astrup/Scanpix)

Selvfølgelig skal vores alle sammens Daniel Agger med på listen. Brøndby-knægten der tog det store skridt til England og etbalerede sig som en af rækkens bedste forsvarsspillere. Dog var danskeren lidt ude af form til sidst, men han sluttede sin tid i Liverpool godt af og det er ikke helt endnu lykkedes klubben at finde en, der kan udfylde Aggers tomrum til perfektion.

Midterforsvarer 2: Martin Skrtel

Martin Skrtel er først i 2016 skiftet væk fra Liverpool som han kom til i 2008. Den slovakiske landsholdsspiller udgjorde et solidt makkerpar med Daniel Agger og var hård og konstant i sin måde at forsvare på. I sin sidste tid sad han dog mere på bænken end hvad godt er for en professionel fodboldspiller og det var derfor naturligt at søge nye græsgange.

Midterforsvarer 3: Sebastian Coates

Da den uruguayanske midterforsvarer Sebastian Coates ankom til Anfield i 2011 var forventninger tårnhøje. Den unge spiller kom til klubben som et kæmpe talent og ideen var, at han i løbet af et par skulle tilspille sig en fast plads i Premier League-mandskabet. Dette blev dog aldrig en realitet. Forrige sæson tilbragte han udlånt til Sunderland og gjorde sommeren 2015 hans skifte permanent for omkring 20 millioner danske kroner.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side