VM er så sandelig i gang. Det fik vi virkelig at vide, da Spanien og Portugal spillede i går, fredag aften. Her spillede målmand David De Gea en hovedrolle. Han var nemlig impliceret i et af Portugals mål og også god for flere dårlige og usikre aktioner. Det er dog netop David De Gea, der ser ud til at få sin kontrakt forlænget med sin klub Manchester United.

Den spanske landholdsspiller betragtes af mange som en af verdens bedste målmænd sammen med Manuel Neuer, men det var ikke den side af sig selv, som han viste i den første gruppespilskamp under VM for Spanien.

Modstanderen var EM-vinderne fra 2016, Portugal. Og kampen skulle vise sig at være en underholdende en af slagsen. Ronaldo startede efter få minutter med at score til 1-0 efterfulgt af en udligning af Spanien 15 minutter senere. Og så blev det ellers David De Gea-tid. Eller skulle jeg sige Lorius De Gea (I ved godt hvorfor!).

(Photo by Simon Stacpoole/Mark Leech Sports Photography/Getty Images)

De Gea, der tidligere har spillet for Atletico Madrid, droppede nemlig på det groveste. Et fladt spark fra Ronaldos venstreben et par meter ude fra feltet, lige i målet, var for svært for ham. Han formåede nemlig ikke at holde den ude af målet.

Belønning for drop?

Det er naturligvis beklageligt for en spiller af De Geas kaliber, men ikke desto mindre, så ser han altså ud til at kunne modtage en belønning (eller straf?) for sin hårde fredage aften. Det engelske medie Goal.com skriver nemlig, at hans klub, Manchester United, har en gave til ham. De vil forlænge hans kontrakt. Den løber på 5 år. Og det forlyder, at han allerede  har skrevet under.

I og med, at han har underskrevet, så smadrer han Real Madrids chancer for at hente ham til klubben. De har nemlig i en længere periode været ude efter at erstatte deres nuværende målmand Keylor Navas – erstatningen skulle have været De Gea, men nu må de altså se sig andetsteds.