Den tidligere Manchester United-træner Louis van Gaal har været uden et egentlig arbejde siden 2016, men nu øjner han chancen for at komme tilbage i fodboldverdenen med et job som ny cheftræner for Arsenal efter sommerferien. Louis van Gaal nævnes sammen med den tidligere Barcelona-træner, Luis Enrique, som blandt favoritterne til at overtage det job, som Arsenal-træner Arsene Wenger har haft i 22 år. Men efter sæsonen har franskmanden valgt at takke af og det har betydet, at man er begyndt at spekulere i, hvem der kunne afløse ham.

Den erfarne hollandske træner, har ikke været træner for en klub siden 2016, hvor han blev fyret på Old Trafford for at gøre plads til The Red Devils’ nuværende træner, Jose Mourinho. Inden da har han blandt andet trænet Barcelona og også det hollandske landshold har han stået i spidsen for.

Han har vundet flere trofæer og regnes af mange som af de absolut bedste trænere i moderne fodbold – næsten to år uden job tyder på, for medier, at han venter på det helt rigtige jobtilbud, og det kunne meget vel være jobbet i London-klubben.

Til det engelske medie Goal.com udtale Van Gaal følgende om han nuværende jobsituation:

“Jeg kan ikke sige, at jeg selv er gået på pension fra fodboldverdenen. Det vil jeg ikke sige om mig selv endnu. Jeg har stadig flere tilbud, og selvom det kan lyde som arrogant og selvhøjtideligt, at jeg bare afviser dem, så er det ikke desto mindre sandt.

“Lige nu føler jeg, at jeg har et tilbud, jeg ikke afvise, men jeg tænker. Jeg tænker over det. Faktum er dog, at jeg ikke har nogen ny arbejdsgiver fra efter sommerferien. Endnu. Så lige nu kan du faktisk god sige, at jeg er gået på pension, men måske vender jeg tilbage i næste sæson.”