Af David Paris

Romelu Lukaku var en skygge af sig selv i Manchester Uniteds kamp mod Liverpool lørdag eftermiddag. Den dyreste spiller, to Premier League-klubber i mellem, levede for første gang ikke op til sit enorme prisskilt og var i store dele af kampen fuldstændig anonym. Den belgiske fik heller ikke meget at arbejde med, eftersom træner Jose Mourinhos taktik var at stå dybt og spille på kontraangreb.

Det var blot Lukakus anden kamp i denne sæson uden mål. Flere eksperter har stillet spørgsmålstegn ved angriberens evner i de store opgører mod top seks-klubberne og Liverpool-kampen var ingen undtagelse. Lukakus egne kommentarer til præstationen er dette:

“Sommetider er det svært, når man spiller mod topholdene i Premier League. Man spiller nemlig nogengange for ikke at tabe og det er svært at skabe chancerne.”

(Photo by Alan Martin/Action Plus via Getty Images)

Lukaku referer til de mange Everton-kampe tidligere i sin karriere, hvor han ofte ikke havde mange redskaber at bruge i jagten på at score mål. Han siger igen: ”Hver gang jeg trak en Everton-trøje over hovedet, havde vi en forskellige taktik i forhold til kampen forinden. Jeg havde en god tid i klubben. Jeg lærte, hvad det vil sige rigtigt at spille fodbold. Jeg er taknemmelig for min tid i klubben, uanset hvad.”

Herefter slår han, i samme interview med det engelske medie The Telegraph, fast, at han nu er i en klub, der stræber efter at vinde hver gang – også mod de store hold. Han tror desuden, at situationen vil ændre sig; Manchester United kommer nemlig til at vinde mod topholdene fremover.

”En hel masse angribere misser størrer chancer end jeg gøre og scorer stadig mål og starter inde. Men med mig føler jeg altid, at der bliver sat fokus på selv det mindste fejltrin, men andre angribere kan brænde kæmpe chancer uden at få negativ opmærksomhed overhovedet. Jeg ved ikke hvorfor,” slutter angriberen.