I kølvandet på Manchester Uniteds seneste stjerne indkøb Romelu lukaky for omkring 640 millioner danske kroner, har vi her taget et kig på tidligere transfers af angriberens landsmænd. Her er en liste. 

AF KRISTIAN PARIS

Førstepladsen kender vi vist alle sammen, så den er der ingen grund til at beskrive. Ellers starter vi stille og roligt bagfra.

5. Axel Witsel – Benfica til Zenit St Petersburg (300 millioner)

Standard Liege's Belgian football player

Den talentfulde stjerne er en god allround midtbanespiller, der ofte er belvet sat i forbindelse med en stor europæisk klub. Han startede karrieren i hjemlandet for STandard Liege og derfor kom han hurtigt til Benfica for senere at blive solgt for over en kvart milliard til olierige Zenit.

I starten af dette år fik han tilbudt en lukrativ aftale fra en kinesisk storklub, og den tog han i glæde i mod.

4. Eden Hazard – Lille til Chelsea (320 millioner )

Chelsea v Sunderland - Premier League

Efter han vandt Champions League i 2012 er det kun gået en vej for Chelsea og Hazard og det fremad. Den højtprofilerede belgier har over de seneste par sæsoner vist sig at være en af nøglespillerne for det blå mandskab fra London.

Flere gange er den dominerende kantspiller blevet sat i forbindelse med et skifte til giganter som Real Madrid, PSG og Barcelona.

Men hvad de færreste ved, er faktisk at belgieren ikke var helt billig, da han i 2012 ankom til Stamford Bridge.

3. Christian Benteke – Aston Villa til Liverpool (325 millioner)

FBL-EUR-C3-LIVERPOOL-SEVILLA

Kom til Liverpool som en den langsigtede afløser for Suarez, men slog aldrig rigtig til.

Han så ellers ud til at blive den perfekte bombende angriber for Merseyside klubben, efter angriberen i de tre forgangne sæsoner havde lavet 49 mål i 1001 kampe for Aston Villa.

Det endte med, at the Reds solgte angriberen videre for omkring 250 millioner til Crystal Palace, hvor han spiller nu.

2. Kevin De Bruyne – Wolfsburg til Manchester City (550 millioner)

Watford v Manchester City - Premier League

Den dyreste, der ikke er Lukaku er De Bruyne.
Belgieren, der i første omgang blev kasseret af Mourinho i Chelsea, vendte efter to år i tyske Wolfsburg tilbage til Premier League.

Udover at være den næstdyreste belgier i historien er han også Citys dyreste indkøb nogensinde. Og han må nok siges, at være den spiller på listen, der har levet op til de mange millioner.

Sluttede sidste sæson med hele 18  assists i PL.