ESBJERG, DENMARK - JULY 23: Colin Todd, head coach of Esbjerg fB walks on to the pitch prior to the Danish Alka Superliga match between Esbjerg fB and FC Copenhagen at Blue Water Arena on July 23, 2016 in Esbjerg, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Den engelske træner, Colin Todd, som også før har trænet Randers FC, går på banen forud for kampen mod F.C. København den 23. juli. I baggrunden ses nogle af Esbjergs mest dedikerede fans fra Nordvestkurven. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Af Emil Plovgaard

Dramatiske ændringer er sket i Esbjerg forud for fredagens Superliga-kamp mod AaB. Den sydvestjyske klub har nemlig valgt at ændre målmandsvalget efter 6-2 blamagen på Ceres Park mod AGF for tre dage siden.

Således skiftes Jeppe Højbjerg, som stod i kampen mod AGF i Aarhus, altså ud med den 31-årige Jonas Jensen, der har fået 2 Superliga-kampe i hele sin karriere, og det var netop, da Højbjerg var fraværende på den post.

Højbjerg og resten af Esbjerg-mandskabet er og har været inde i en tung stime, hvor det ikke er lykkedes at vinde i mange kampe efterhånden. Det betyder også, at klubben fra en af Danmarks største havnebyer ligger placeret på sidstepladsen i Alka Superligaen.

Til bold.dk udtaler Jonas Jensen sig om chancen for gennembruddet:

“Jeg har haft nogle muligheder tidligere på sæsonen (i forbindelse med Højbjergs OL-kampe, red.), hvor jeg selv føler, at jeg greb chancen.

Jeg har en god og rolig fornemmelse nede i min mave lige nu. Til min første Superliga-kamp var der lidt mere kriller i maven end normalt, men jeg synes jeg har fået en fornuftig optakt forud for denne kamp.

En sejr mod AaB vil styrke truppens moral markant, og det ville være ekstra fedt med en sejr efter sådan en periode her.”

Esbjerg har manglet et decideret førstevalg på målmandsposten, siden Lukas Hradeckys skifte til Brøndby. Mange havde ellers troet, at Jeppe Højbjerg skulle være den nye Hradecky, men sådan er det altså ikke gået indtil videre.

Det har også resulteret i, at træner Colin Todd har set sig nødsaget til at erstatte Jeppe Højbjerg med Jonas Jensen i buret.

EfB ligger som skrevet på en sidsteplads i Superligaen med otte point efter 16 runder.