Liverpool var City overlegen i store faser af aftenens kamp, i hvad der skulle vise sig at blive et sandt målorgie.

Før kampstart, blev der holdt ét minuts stilhed, og der blev tændt for “La Marseillaise”,  – Frankrigs nationalsang, som smukt rungede ud over stadion, på en ellers kølig aften i Manchester – til ære for ofrene i sidste uges tragiske terrorangreb i Paris, hvor 129 uskyldige civile mennesker mistede livet.

Efter 7 minutters spil brød Liverpool-fansene i stor jubel, da Manchester Citys Eliaquim Mangala scorede selvmål og bragte Liverpool på 1-0. Et selvmål, der kom til at se meget komisk ud.

Før kampen havde Manchester City træner, Manuel Pellegrini, valgt at skifte Martín Demichelis ind i startopstilling til fordel for Nicolás Otamendi, men det skulle vise sig at være en meget dårlig beslutning.

Et hurtigt kontra-angreb i det 23. minut, satte yderligere skub i tingene for Liverpool, og Roberto Firmino modtog bolden på kanten af felten, da han leverede en solid assist til Philippe Coutinho, der bare skulle prikke bolden imellem City-målmand Joe Harts stænger.

Brasilianere og masser af sambabold i Manchester

Liverpools brasilianere havde en virkelig god aften på “kontoret” denne aften i Manchester, og efter bare 35 minutters spil kunne Roberto Firmino smække bolden i nettaget til stillingen 3-0.

Det så nemt ud, men man skal ikke undervurdere det hårde arbejde, som der er i at få det til at se så legende let ud. Opspillet til Firminos første mål denne aften, begyndte da Emre Can spillede Coutinho fri med hælen, der efterfølgende kunne spille Firmino fri, der med ét enkelt touch på bolden, kunne afslutte næsten uhindret.

Manchester City fik dog ændret på tingene lige inden pausen, og reducerede til 1-3, da Sergio Aguero i det 43. minut tilragede sig bolden lidt uden for feltet, og krøllede bolden ind.

Efter en smuk afslutning med indersiden, ramte Aguero det lange hjørne, og kunne se nettet blafre. Pludselig så tingene ikke så mørke ud for Manchester City.

Liverpool holdt City væk fra chancer

Manchester City kæmpede og kæmpede for en reducering, men kunne ikke få bolden ind uanset, hvor meget de ønskede det.

I det 81. minut satte slovakken, Martin Skrtel, låget på kisten, da han efter en mislykket City clearing af bolden, fornemt kunne sømme resultatet i bund.

Liverpool fik dermed kæmpet sig tættere til toppen, men der er dog stadig et stykke vej derop. Manchester City kunne godt have brugt de tre point, men de ligger stadig fint til i toppen, hvor Leicester, der har danske Kasper Schmeichel på mål, overraskende ligger nummer 1, med kun ét enkelt nederlag i 13 kampe.

Liverpool skal spille mod Swansea på Anfield på søndag, og City skal tage imod ligaens nummer otte fra Southampton hjemme på Etihad Stadium.