Lige nu bliver AC Milan ikke sat i forbindelse med nogle af verdens største klubber. Men grin bare… det var de engang – og det er faktisk ikke særlig mange år siden. 

AF KRISTIAN PARIS

Dengang hed en af de helt store stjerne på det succesrige AC Milan Paolo Maldini, der konsekvent og uden slinger i valsen styrede Serie A klubbens midtbane og forsvar.

Nu taler netop den legende ud om, hvem han synes var de hårdeste hunde, han nogensinde spillede sammen med eller overfor.

Paolo Maldini har noget af nogle muligheder. I hans karriere spillede han nemlig over 1000 professionelle fodbold kampe – både på landsholdet og på klubplan.

Deriblandt har den nu pensionerede legende stået overfor de store som fx Roberto Baggio, Lothar Matthaus og Michel Platini. 

 

Sport, Football, UEFA Champions League Final, Athens, 23rd May 2007, AC Milan 2 v Liverpool 1, Steven Gerrard of Liverpool with AC Milan’s Paolo Maldini (Photo by Bob Thomas/Getty Images)

Men faktisk falder italienerens fald på helt andre typer. Han udpeger nemlig Diego Maradona, der i sin tid i Napoli i 80’erne var en af de sværeste og hårdeste at spille i mod. Derudover nævner den tidligere AC Milan kaptajn også en ung Ronaldo, der spillede for Inter på et tidspunkt.

-Jeg var heldig, at jeg nåede at spille overfor Maradona. Ham og Ronaldo, da han var i Inter, var de sværeste at spille overfor, slår Maldini fast i et interview med den tyske avis Bild.

Maradona var allerbedst dengang Maldini blot var i gang med at etablere sig selv på førsteholdet i Milano-klubben.  Argentineren kom til Italien i 194 og vandt scudetto i 1987.

 

Ronaldo derimod kom først til Italien i 1997, da Maldini længe havde været en af Europas bedste forsvarere. Den brasilianske angriber scorede faktisk 47 mål i 49 kampe for Barcelona i sæsonen før han kom til Serie A.