Der er ingen tvivl om, at Zlatan har været en øjeblikkelig succes i denne sæson for engelske Manchester United. 

AF KRISTIAN PARIS 

Efter Zlatan man of the match-vindende præstation mod Southampton i EFL cup-finalen har ført en masse snak med sig. Snakken om, at Zlatan skal forlænge sin aftale med Man U, på trods af hans fremskridende alder.

Zlatan og United nyder i øjeblikket hinandens selskab i stor stil. Svenskeren har indtil videre scoret i 26 ud af 38  kampe – noget af en præstation.
Derudover er Zlatan vellidt både blandt fans og holdkammerat. Atsmosfæren omkring angriberen må siges at være ekscentrisk – noget som klubben nyder godt af.

Photo by Matthew Ashton – AMA/Getty Images

Zlatan er derudover ikke helt sikkert den langsigtede løsning for Mourinho. Men han er karakteristisk for Mourinhos managerstil. En etableret stjerne, der kan hjælpe klubben med de kortsigtede mål – en spiller der hjælper klubben tilbage på vindersporet.

Zlatan har spillet hvert eneste mulige minut for de Røde Djævle  – undtaget kampen mod Arsenal i November – og det kan der både være gode og dårlige ting ved. På den gode side har vi en angriber i topform, der laver kasser på samlebånd. På den anden side er det ikke en langsigtet løsning, og kan måske forhindre spillere som Martial og Rashfords udvikling på længere sigt.
Zlatan har denne sæson tilbage og herefter skal der hentes forstærkninger ind på angriberpositionen, hvis ikke Rashford, Martial eller Rooney stepper  up. Derfor kan Zlatans mange spilleminutter forhindre de andre spillers udvikling og på den måde Manchester Uniteds fremtid.

Derudover, når Zlatan spiller godt og er i form, er alt godt. Men hvem husker ikke Uniteds efterår, der ikke gik som forventet. Her var de nede i kulkælderen og havde svært ved at score mål – blandt andet på grund af Zlatans manglende målform; han påvirker hele klubben.

Når Zlatan ikke spiller godt… spiller klubben ikke godt…