GettyImages-513897990

Af Emil Lohse

Yaya Toure står til at forlade Manchester City denne sommer. Det har Pep Guardiola taget konsekvensen af og hentet den tyske midtbanemand Ilkay Gundogan. 

Pep Guardiola og Manchester City har i dag fundet en afløser for Yaya Toure. Klubben har netop meldt ud, at man har hentet Ilkay Gundogan på en 4-årig kontrakt. Overgangssummen på spilleren forlyder at være på 20 millioner pund, cirka 200 millioner danske kr,-.

Gundogan har de seneste fem sæsoner spillet for tyske Borussia Dortmund. Spilleren var allerede rygtet væk sidste sommer, men blev dog i Tyskland. Nu er turen så kommet til et nyt eventyr, et eventyr som spilleren glæder sig enormt meget til.

– ” Da jeg hørte at, der var interesse fra Manchester City blev jeg utrolig glad. Pep er den person, som overbeviste mig om, at dette er det rigtige valg for mig, og under hans ledelse vil jeg gerne tage næste skridt i min udvikling”, skriver Gundogan på sin Facebook side og forsætter.

– ” Jeg er utrolig glad for mine år i Borussia Dortmund. Vi har stået sammen efter nederlag og fejret succeser. En stor tak skal lyde til Jürgen Klopp og Thomas Tuchel mine trænere, som jeg har haft en fantastisk tid med. Ligeledes skal der lyde en stor tak til klubbens ansatte, mine holdkammerater og især jer fans, som altid har støttet mig,” skriver Gundogan.

Gundogan kommer ikke i spil til EM denne sommer, da han sidder ude med en skade.