Af David Paris 

En ukendt Manchester United-fan og tidligere dømte hooligan er blevet fængslet for et racisme-angreb på Manchester Citys spiller Raheem Sterling. Den engelske avis, The Telegrpah skriver, at Premier League er i chok ligesom alle andre fodboldinteressede i landet.

(Photo by Catherine Ivill – AMA/Getty Images)

Karl Anderson, 29 år, blev onsdag kendt skyldig i et uprovokeret overfald på Raheem Sterling uden for Citys træningsanlæg søndag morgen. Han skulle angiveligt have sagt følgende til Sterling: “Jeg håber, at din mor  og dine børn kommer til at vågne døde op i morgen, din f*cking n*ger.” Herefter sparkede han den tidligere Liverpool-spiller ned med fire spark i ryggen og i mave og løb derefter væk fra gerningsstedet.

Anderson er tidligere dømt 25 gange, blandt andet for fodboldrelateret vold og voldelig adfærd på værtshuse, derfor mener anklageren, at han ikke kommer ud af fængslet foreløbig. Udover fængselsstraffen har han også fået en femårig lang karantæne for samtlige pubs i Manchester. Udover dette har han også flere karantæne for at komme på de mindre stadions i de mindre klubber i og omkring Manchester. Han laver nemlig for meget ballade.

 I resten af sit liv kan han heller ikke komme på til kampe på Manchester City hjemmebane eller på Old Trafford. Han blev dømt til at betale 1500 kroner til Sterling og yderligere 1000 kroner for sagens omkostninger. Hans straf er 16 dage i spjældet.

 

Efter straffen var blevet sagt og politiet trak ham væk, stod han bare smilede og det stå ikke ud til, at han var det mindste ked af det over sin gerning mod City-fløjspilleren.

Om skaden på Sterling siger anklageren: “Sterling er professionel fodboldspiller og derfor er hans ben vigtige for hans liv. Jeg troede ikke, at sådan en opførsel stadig fandt sted i et moderne samfund. Men det gør den åbenbart. Særdeles  og meget skræmmende.”