Med 1-0-nederlaget i fredags kunne Manchester United se sig slå en meget kedelig klubrekord. En klubrekord, der har stået siden 1982 og det er derfor bestemt ikke noget som træner Jose Mourinho og resten af United-mandskabet kan være stolte af.

Fredag aften sikrede Brighton-angriber Pascal Gross klubben overlevelse med et hovedstødsmål efter 57 minutter. David De Gea i The Red Devils’ mål var chanceløs og hans holdkammerater formåede ikke at gøre noget ved scoringer. Derfor var de tre point en realitet og det betyder, at Brighton endegyldigt er sikret en ny sæson i Englands bedste række, Premier League.

MANCHESTER, ENGLAND – DECEMBER 10: Marcos Rojo, Ashley Young; Ander Herrera and Chris Smalling of Manchester United argue with referee, Michael Oliver during the Premier League match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford on December 10, 2017 in Manchester, England. (Photo by Michael Regan/Getty Images)

Med nederlaget har Manchester United og stadig chancen for at blive nummer to, eftersom de stadig er foran med fem point ned til de nærmeste forfølgere fra Liverpool. Førstepladsen er allerede sikret til bysbørnene fra den blå del af Manchester, nemlig Manchester City med træner Pep Guardiola i spidsen, der er Mourinhos store rival.

På trods af dette, har nederlaget sat en ny rekord i Manchester Uniteds historie. De har nemlig i denne sæson tabt en kamp til hver af oprykkerne – og det er første gang, at det er sket siden 1989-90-sæsonen.  De tabte alle tre kampe på udebane, 2-1 til danskerklubben Huddersfield med spillere som Jonas Lössl og Mathias Zanka Jørgensen i startopstillingen, 1-0 til Newcastle i februar i år og nu, senest 1-0 til Brighton.

Nederlaget gør også Jose Mourinhos mænd til det eneste mandskab i denne Premier League-sæson, der har tabt til alle oprykkerne på et eller andet tidspunkt. Der er altså ikke andre klubber, der i denne sæson har tabt en kamp mod alle tre oprykkere, der som bekendt er Huddersfield, Newcastle og Brighton.