Den senegaliseske fløjspiller Sadio Mane fortæller, at Jurgen Klopp havde scoutet ham i flere år inden han prøvede at hente ham til Borussia Dortmund, men det lykkedes ikke, dog er de to forenet i Liverpool i dag. 

Af David Paris 

Den senegaliseske fløjspiller og tidligere Southampton-mand Sadio Mane indrømmer overfor det engelske medie Goal, at han den tyske træner Jurgen Klopp prøvede at hente ham til Borussia Dortmund. Det lykkedes ikke og i stedet skiftede han til Liverpool, hvor Klopp den dag er cheftræner. Pudsigt.

Den lynhurtige professionelle fodboldspiller var en stor profil i den østrigske liga, hvor han scorede 31 mål i 63 kampe for Red Bull Salzburg. Southampton købte ham derfor i 2014, men faktisk havde den i dag 24-årige Liverpool-spiller faktisk muligheden for at skifte til Jurgen Klopp og Borussia Dortmund på daværende tidspunkt. Det blev som sagt ikke til noget, men Klopp, der indrømmer han er stor fan af Mané måde at spille fodbold på, fik alligevel Mané på sit hold, fordi han sidste år blev træner for Liverpool, som det efterfølgende transfermarked købte Mané.

Mané siger selv om episoden: “Jeg var i klubben Red Bull Salzburg og han forsøgte at underskrive en kontrakt med mig – men det skete ikke, og sådan er fodbold. Han er en god leder, og han er en person, der kan lide hans spillere.

I slutningen af sidste sæson, ringede han til mig og fortalte mig, at han ville have mig til at skifte til Liverpool. Jeg sagde straks, at det ville jeg gerne. Det var det rigtige tidspunkt og rette træner for mig. Jeg er meget glad for at være her.”