Maradona har fået nyt job for FIFA. Se hvad han skal lave herunder! 

Af Kristian Paris

Maradona skrev i opdatering på hans officielle facebook-side: “Nu er det officielt. Jeg kan endelig få en af mine drømme opfyldt, at arbejde for et åbent og rent FIFA, med mennesker, der elsker fodbold. Tak til alle, der er opfordret mig til at tage imod denne nye udfordring.”

FIFA har lidt under skandaler og mistillid de seneste år, efter det kom frem, at den tidligere præsident Sepp Blatter havde betalt en vis sum til UEFA’s overhoved Michel Platini. Han blev idømt et seks år langt forbud mod at deltage i al form for professionel fodboldaktivitet.

Maradona, Schuster and Archibald, presentation of the F.C BArcelona (Photo by Sigfrid Casals/Cover/Getty Images)

FIFA’s nye præsident, Gianni Infantino, er ivrig efter at ansatte og arbejde sammen med nogle af fodboldens helt store spillere. Den tidligere hollandske stjerne Marco van Basten er chef for den tekniske udvikling i forbundet. Han kan nu se frem til at arbejde sammen med en af de helt store – selveste Maradona.

Maradonas rolle er stadig ikke helt fastlagt, men han skal primært arbejde med at promovere spillet over hele verden, gennem hans deltagelse i FIFA’s egne tiltag og andet relevant, udtalte en talsmand for FIFA til theguardian.com.

Maradona har tidligere udtrykt sin mistillid til organisationen, og sågar beskyldt ‘officials’ for at holde ham fra at se en kamp mellem Argentina og Bosnien-Herzegovina tilbage i 2014. Til selv samme slutrunde beskrev han dem også som “en stor mafia”, efter Luiz Suarez’ bid på den italienske midterforsvarer Giorgio Chiellini.

Maradona har selv prøvet at vinde  VM for landshold med Argentina i 1986, men den store skandale kom dog i 1994, hvor han ikke bestod en doping-test…

Hvorvidt udtalelserne er noget problem i hans kommende arbejde, vides ikke.