Marcelo

Fulde navn: Marcelo Vieira da Silva Junior

Klub: Real Madrid

Løn: 140.000 amerikanske dollars pr. uge

Land: Brasilien

Født: Den 12. maj 1988 i Rio de Janiero

Højde: 1,74 meter

Vægt: 80 kilo

Position: Forsvarsspiller. Hovedsageligt venstre back

Marcelo har netop scoret et vigtigt mål for Real Madrid i Champions League-semifinalen mod Bayern München på Santiago Bernabeu.

Marcelo Vieira da Silva Júnior, ofte blot kaldet Marcelo, er en brasiliansk fodboldspiller, som spiller for Real Madrid. Her spiller han venstre back, men nogle gange optræder han også på højre wing.

Brasilianeren debuterede for sit landshold tilbage i 2006 i en kamp mod Wales. Han var også en del af det brasilianske landshold, der på hjemmebane, ved VM i 2014, nåede til semifinalerne. Endvidere blev han sat på turneringens ’dream team’.

Marcelos klubhistorie

Marcelo blev skiftet ind for Real Madrid den 7. januar 2007, og fik dermed debut. Snart skulle han dog komme til at spille fast på førsteholdet, men en række dårlige præstationer henviste ham igen til bænken.

I sæsonen efter, blev han dog igen givet chancen, og her spillede han blandt andet sammen med Sergio Ramos, der besad den anden backposition.

En brasiliansk trio smiler bekosteligt under en Real Madrid-træning. Yderst til venstre er det Marcelo, i midten Roberto Carlos og til højre i billedet er det Cicinho.

I 2009/10-sæsonen var første gang, at Marcelo for alvor blev fast mand på førsteholdet. Dette skyldes hans hurtighed og alsidighed, der var gode egenskaber at eje ifølge den nye træner, Manuel Pellegrini. Gennembruddet kom da også i denne sæson, hvor han toppede listen med assists. Det førte til, at hans kontrakt blev forlænget frem til juni 2015.

Da José Mourinho blev ansat som ny cheftræner i 2010/11-sæsonen, havde Marcelo meget mere selvtillid, og han kunne nu levere i både det offensive og det defensive spil. Denne sæson blev rigtig god for ham personligt, men ikke mindst også for klubben. Selv legendariske Diego Maradona udtalte, at Marcelo var den tredjebedste spiller i La Liga, lige efter Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

Marcelo scorede Real Madrids tredje mål i Champions League-finalen i 2014 mod ærkerivalerne fra Atlético Madrid. Kampen endte 4-1 til Real Madrid efter forlænget spilletid.

Den 10. juli 2015 skrev Marcelo under på en ny kontrakt med Real Madrid, der ville holde ham i klubben frem til 2020.

Den 18. oktober 2015 scorede han sæsonens første mål, da Real Madrid hjemme vandt med 3-0 mod Levante.

Champions League tre gange i træk og kontraktforlængelser

Han var fast mand i startopstillingen i 2015/16-sæsonen, hvor det lykkedes Los Blancos at vinde Champions League-turneringen.

Og det samme gjorde sig gældende for den efterfølgende sæson. Marcelo var fast i mand i startopstillingen og Real Madrid vandt nok en gang Champions League.

Den 13. september 2017 skrev han igen under på en ny kontrakt med Real Madrid. Nu har de to parter papir på hinanden frem til sommeren 2022.

2017/18-sæsonen skulle også blive sæsonen, hvor Real Madrid vandt Champions League-trofæet for tredje gang i træk. Marcelo spillede 11 kampe i turneringen og scorede tre mål for den spanske hovedstadsklub.

Marcelos tidlige liv og privatliv

Marcelo blev født den 12. maj 1988 i Rio de Janiero, Brasilien. Hans far, Marcelo Vieira da Silva, og hans mor, Maria da Silva, kom begge fra nogle meget fattige familier. Marcelo har endda fortalt, at han overvejede at lægge sin fodboldkarriere på hylden på et tidspunkt, men, at hans klub, Fluminense, opfattede ham som en af deres dygtige spillere, og pressede på, for at han skulle blive ved med at spille fodbold.

I 2005 vandt Marcelona sammen med Fluminense, Campeonata Carioca. I 2006 blev han sat på ligaens hold i en alder af bare 18 år.

Efter to år hos Fluminense, hentede Real Madrid i vinteren 2007 den unge Marcelo til klubben. Mange fans og spillere forbinder ham med en anden brasilianer, Roberto Carlos, der også havde stor succes i løbet af sin karriere på venstre backen.

Marcelo har en række tatoveringer, heriblandt hans trøjenummer og fødselsdag tatoveret på venstre arm. Han giftede sig i 2008 med den brasilianske skuespillerinde, Clarice Alves, som han havde været i et forhold med, siden han var 15 år.

Marcelo dedikerer alle sine mål til sin bedstefar, som han ser op til. Han fortalte engang til Real Madrid TV, at hvis ikke det var for hans bedstefar, Pedro, havde han ikke spillet for Fluminense. Bedstefaren hjalp nemlig til med penge til at betale kontigenter.

Marcelo selv holder nemlig med Botafogo FR fra Rio de Janiero. Han drømmer om at komme tilbage hertil.

Den 26. juni 2011 opnåede Marcelo spansk statsborgerskab, men da han allerede havde optrådt for Brasiliens landshold, kan han ikke optræde på Spaniens.

Marcelos landsholdskarriere

Marcelo ses her i kamp med Juan Cuadrado fra Colombia under VM i 2014.

Marcelo fik debut for Brasilien i en kamp mod Wales. Han scorede i kampen, som endte 2-0.

Han blev udtaget til OL i 2008, hvor brasilianerne vandt bronze.

I maj 2010 blev han udtaget som en såkaldt standby-spiller til VM i Sydafrika. Han blev dog aldrig kaldt op til kamp af den daværende træner, Dunga.

I 2012 vandt han sølv sammen med det øvrige brasilianske landshold ved OL i London.

Marcelo blev udtaget til Confederations Cup i 2013 som forberedelse til VM i hjemlandet det kommende år. Han startede inde i alle Brasiliens kampe, herunder finalesejren mod Spanien på 3-0.

Ved VM i 2014, der blev afholdt i hjemlandet, spillede han en noget uheldig rolle. Han scorede nemlig et selvmål 11 minutter inde i kampen mod Kroatien i åbningskampen. Det hele skulle dog nok gå, og brasilianerne vandt med 3-1.

I maj 2018 blev han udtaget til Brasiliens trup ved VM i Rusland. Her røg man noget skuffende ud til Belgien i kvartfinalen.