Marcus Rashford

Fulde navn: Marcus Rashford

Klub: Manchester United

Løn: I omegnen af 2 millioner amerikanske dollars

Land: England

Født: Den 31. oktober 1997 i en forstad til Manchester

Højde: 1,80 meter

Vægt: 70 kilo

Position: Angriber

Marcus Rashford er en engelsk professionel fodboldspiller, som i øjeblikket spiller som angriber for Manchester United i Premier League. Derudover spiller han også for det engelske landshold.

Han anses som en af de bedste unge fodboldspillere i hele verdenen, og er bedst kendt for sit tempo og afslutningsevne. Rashford menes at tjene i omegnen af 2 millioner amerikanske dollars om året.

Marcus Rashfords tidlige liv

Marcus Rashford blev født den 31. oktober i 1997. Han er søn af Robert og Melanie Rashford. Han blev født og opvokset i Wythenshawe i Manchester, England. Han har to brødre. De hedder Dwaine Maynard og Dane Rashford.

Marcus Rashford blev meldt ind i fodboldklubben Fletcher Moss Rangers som fem-årig. Han skiftede til Manchester Uniteds ungdomshold i en alder af syv år i 2005.

Marcus Rashfords klubhistorie

Efter at have været ungdomsspiller i Manchester United igennem ti år, begyndte hans professionelle karriere i 2015 som 17-årig, da han blev rykket op på klubbens førstehold. Han blev udtaget til kamptruppen for første gang i en kamp mod Watford den 21. november samme år. Han blev dog aldrig skiftet ind.

Han fik debut mod FC Midtjylland i UEFA Europa League den 25. februar 2016. Debuten kom noget uventet. Det var egentlig ikke meningen, at han skulle have startet inde. Men Anthony Martial blev skadet i opvarmningen, og så kaldte Louis van Gaal ham i aktion. Han scorede to mål mod den danske klub, der dermed røg ud af turneringen med samlet 6-3.

Målet mod FC Midtjylland gjorde ham til den yngste målscorer i turneringen. En rekord, der ellers var blevet holdt af George Best indtil da.

Tre dage senere fik han debut i Premier League i en kamp mod Arsenal, hvor han scorede to mål og lagde op til et enkelt.

Som 18-årig scorede han det eneste mål i Manchester-derbyet, som også blev Uniteds første sejr ude mod City siden 2012.

Marcus Rashford med sin velkendte jubelscene efter en scoring mod Hull City.

I august 2018, blev han givet trøje nummer 10 i Manchester United. Før ham var nummeret blev båret af Zlatan Ibrahimovic, der dog var rejst oversøisk og til MLS.

I skrivende stund står han noteret for over 56 kampe og 13 mål for Manchester United. Der er helt sikkert flere i vente for den unge Marcus Rashford, der får god hjælp af både Paul Pogba og Romelu Lukaku.

Marcus Rashfords landsholdskarriere

Marcus Rashford blev den yngste målscorer for England nogensinde. Læs mere om det længere nede i dette afsnit.

Marcus Rashford har repræsenteret England på både ungdoms- og seniorniveau i flere, store turneringer. Han fik debut for England den 27. maj 2016 i en kamp mod Australien. I debuten scorede han også, og det gør ham til den yngste englænder til at score i en landsholdsdebut. Den tidligere yngste målscorer var Tommy Lawton – en rekord, som blev sat i 1938.

Han blev udtaget til EM i 2016 i Frankrig af den daværende landstræner, Roy Hodgson, på grund af fornemme præstationer i debutsæsonen i Manchester United.

Det første betydende mål kom i en kamp mod Slovakiet den 4. september 2017. Kampen var en del af kvalifikationen til VM i Rusland i 2018.

Ved VM i 2018, blev det til en fjerdeplads for England. Det var englænderens bedste præstation ved en VM-slutrunde siden 1990, og det vakte liv og glade dage i de forskellige counties.

Den 8. september 2018 scorede han Englands eneste mål i 1-2-nederlaget til Spanien hjemme på Wembley i UEFA Nations League. Tre dage senere scorede han endnu en gang. Denne gang i 1-0-sejr i en venskabskamp mod Schweiz på King Power Stadium i Leicester. I oktober samme år var han involveret i to mål i en 3-2-udesejr mod Spanien i UEFA Nations League, da han både scorede og lagde op til et mål i den kamp.

England endte som nummer 1 i deres gruppe, og gik dermed videre til UEFA Nations League-finalerne, som afvikles i forsommeren 2019.

Privatliv:

Marcus Rashford er kun 21 år, og det ser ud til, at han er i et forhold med den 19-årige Courtney Morrison. Det siges, at Rashford kørte mere end 300 kilometer til Morecambe for at mødes med Courtney på et hotel. Det er jo ret imponerende.

Hans helt store idol er den brasilianske Ronaldo. Første gang, han så den brasilianske angriber i aktion, var, da selvsamme Ronaldo scorede hattrick mod Manchester United på Old Trafford i 2003. Kampen kan af mange huskes, fordi brasilianeren modtog et stående bifald fra alle tilskuere.

Rashford har selv sagt dette om det store idol, Ronaldo:

– Jeg er vokset op med at se så meget af ham og hans kampe. Lige meget, hvor han spillede, så gjorde han det med et frit sind, og han udtrykte virkelig sig selv på banen. Når man kan det, så spiller man bedst.