600.000 kroner i ugesløn. En snack af en gudeskøn kæreste. En superkarriere i en af Englands store klassiske fodboldklubber. Det var virkeligheden for Adam Johnson. Det er det ikke længere.

Af Laust H. Kehlet

Livet kørte for den 28-årige engelske midtbanespiller Adam Johnson. Det var indtil han mødte en af sine fans. Normalt er et møde med en af ens fans et rart møde, hvor man givet et par autografer og udveksler et par fraser. Denne her fan var imidlertid en 15-årig pige, som Johnson ret godt kunne lide. Mere end hvad godt var. Specielt når man i forvejen har en kæreste, som man netop har fået et barn med. Specielt når ens fan er en pige på 15 år, hvilket er under den seksuelle lavalder i England på 16 år (i Danmark er den seksuelle lavalder 15 år).

Adam Johnson med sin nuværende kæreste Foto: GettyImages

Adam Johnson med sin nuværende kæreste Foto: GettyImages

Johnson fik hvad han pegede på

Adam Johnson havde givet den 15 årige pige en underskrevet spillertrøje, og hun havde derefter gjort spilleren til nærmest hendes gudefigur – et kæmpe idol. Dette forhold udviklede sig til en seksuel relation mellem idol og fan – et forhold der blev meldt til myndighederne. Anklageren har beskrevet Johnson som en person “der misbrugte hans anerkendte position i samfundet.” Anklageren Kate Blackwell beskriver Johnson videre på denne måde til Guardian:

“Han var vant til at få hvad han ville have. Han kendte hendes alder, han vidste hun idealiserede ham, han vidste han kunne udnytte hende og det gjorde han.”

834 SMS’er

Forholdet mellem dem varede ikke meget mere end et par måneder og det var sparsomt med møder, men der var mange beskeder i mellem de to. I følge rettens opgørelser var der 834 beskeder i mellem dem, hvor Johnson blandt andet blev helt opmærksom på hendes alder på 15 år, og at hun netop var blevet 15 år. Frustreret over den lange ventetid til hun blev 16 år svarede han hende at det var “Ages, then”.

Ikke sex på bagsædet før næste gang…

Den 30. januar mødtes han med den unge 15 årige pige, hvor de hyggede sig lige lovligt meget i hans bil. Noget der i hvert fald havde karakter af et seksuelt møde. Anklageren pointerede overfor juryen at: “Hvad der skete i den bil den aften er noget I må vurdere. Vi mener, at der blev udført seksuel aktivitet.”

Til pigen tekstede Johnson kort tid efter mødet: “Det var ikke dårligt vel? Lol” Til hvilket hun svarede “No haha”. Til det svarede Johnson: “Haha jeg tror vi skal om på bagsædet næste gang lol”

Fyret, færdig og ydmyget

Ok hvad betyder det så for Adam Johnson. Torsdag aften fik han fyresedlen fra Sunderland. Adam Johnson har spillet 12 kampe for England, og det bliver nok heller ikke flere for ham i denne sammenhæng. Han er udskældt og ydmyget, og det bliver nok ikke den nemmeste hjemkomst til hans kæreste med sit nyfødte barn derhjemme. Det bliver ikke nemt at forklare den virkelige grund til at han ikke havde tid til at skifte bleer. Historien om Adam Johnson er historien om hvor let det er at smide en karriere ud på et øjeblik. Og hvem var skyld i Adam Johnson storhed og fald: Adam Johnson.

Sex med en under den seksuelle lavalder i England kan give op til års fængsel.

Adam Johnson i retten (Photo by Nigel Roddis/Getty Images)

Adam Johnson i retten (Photo by Nigel Roddis/Getty Images)

Sunderland er under nedrykningsstregen. Den her fyring kan vist ikke betragtes som meget andet end endnu et søm i deres kiste.