Mario Balotelli

Fulde navn: Mario Barwuah Balotelli

Øgenavn: Super Mario

Klub: Olympique Marseille

Løn: 450.000 euro om måneden

Land: Italien

Født: Den 12. august 1990 i Palermo

Højde: 1,89 meter

Vægt: 88 kilo

Position: Angriber

Mario Balotelli er en professionel, italiensk fodboldspiller, som spiller for OGC Nice i Ligue 1 og for det italienske landshold. Han er født af afrikanske forældre og opvokset på Sicilien. Mario begyndte hans karriere som fodboldspiller hos Lumezzane, hvor han fik debut på førsteholdet i en alder af 15 år. I april 2006 fik han debut i Serie C1. Derefter var han på prøve hos FC Barcelona, som viste sig at blive en dårlig oplevelse for Balotelli, da han blev fundet vejet for let. I 2007 kom hans gennembrud endelig, da han skiftede til Inter Milan, mens hans to-årige ophold hos dem var ingen større succes. Han havde svært ved disciplinen, og det gav ham ofte problemer med på vejen. Derfor blev han til sidst suspenderet fra førsteholdet i 2009.

Manchester City hentede ham i 2010, og Marios præstationer voksede og voksede blot for den engelske klub. Men efter en voldelig episode, blev han bedt om at forlade klubben. I stedet skiftede han til AC Milan. Efter halvandet år i Milano, vendte Mario tilbage til Premier League, hvor Liverpool stod klar med en kontrakt. Derefter vendte han tilbage til Serie A for en kort stund, til AC Milan på en lejeaftale. Da den var slut, skiftede han til Nice i Frankrig.

Mario Balotellis tidlige liv

Mario Balotelli blev født den 12. august 1990 i Palermo på Sicilien. Han er søn af Rose og Thomas Barwuah, som migrerede til Italien fra Ghana. Familien flyttede senere til Lombardiet, da Mario var to år gammel. De var fattige, og havde ikke råd til at opfostre fire børn. Derfor kom Mario i pleje hos nogle andre.

Han blev adopteret af Silvia og Francesco Balotelli, som boede i den italienske by, Brescia. I de første par år, mødtes Mario regelmæssigt med sine oprindelige forældre, men kontakten stoppede, da han accepterede Silvia og Francesco som sine forældre. Balotelli-familien var rig, og udsigterne for en god fremtid for den unge Mario var store.

Det blev senere fortalt, at Marios biologiske forældre ville have en plejefamilie til at overtage ham som barn, da han var ramt af en livstruende sygdom. De kunne ikke betale den dyre medicin, som var nødvendig. Balotelli-familien stødte til, da Marios forældre trængte det mest. Da Mario voksede op, havde han muligheden for at vende tilbage til sine biologiske forældre, men det afviste han, da han hadede idéen om, at de havde afvist ham som barn.

På trods af problemer med helbredet, begyndte Mario at spille fodbold i en tidlig alder, ligesom så mange andre drenge på hans alder. I 2001 skiftede han til AC Lumezzanes ungdomsafdeling. Mario rykkede op i rækkerne – og blev også professionel i klubben. Som 15-årig blev han rykket op på klubbens førstehold.

Mario Balotellis klubhistorie

I juni 2007 skiftede Mario til Inter. I en af sine første kampe for klubben, scorede han to gange i en venskabskamp mod Sheffield Wednesday. Han blev en nationalhelt med sine fuldstændigt formidable præstationer mod Juventus i kvartfinalerne i Coppa Italia, hvor han scorede to mål, og næsten egenhændigt sendte Inter videre til semifinalen.

I 2008 vandt Inter både Supercoppa Italiana og Serie A. I slutningen af 2008, blev Mario den yngste spiller til at score i en Champions League-kamp som blot 18-årig.

I april 2009 var Mario Balotelli udsat for grov racisme i en kamp mod Juventus. Efter Inter vandt Serie A for fjerde gang i træk, intensiverede de racistiske tilråb yderligere.

Kort herefter svigtede Marios disciplin, da han ikke mødte op til flere træningspas. På grund af flere episoder – han dukkede blandt andet op til et TV-program iført AC Milan-trøje – blev han svinet til af Inters fans, som ville af med Mario Balotelli.

Skifter til Manchester City

I august 2010 skrev han officielt under med Manchester City fra Premier League. I hans debut i Europa League i en kamp mod rumænske Politehnica Timisora scorede Mario et mål og var dermed hovedmand bag sejren. Han fik debut i Premier League i oktober samme år i et 3-0-nederlag til Arsenal. Hans præstationer i løbet af sæsonen gjorde ham populær hos Manchester City, og det førte til, at han fik tildelt prisen som årets gyldne dreng. Hos Manchester City vandt han Premier League i 2012. En triumf, de ikke havde formået at genskabe siden 1968.

AC Milan

I starten af 2013, annoncerede AC Milan, at de havde hentet Mario Balotelli. Han sluttede sæsonen af med at score 26 mål i 43 optrædener for sin klub. Hans præstationer blev dog gradvist ringere.

Liverpool

I 2014/15-sæsonen skrev han under på en kontrakt med Liverpool FC fra Premier League. I løbet af 16 kampe, han fik hos dem, scorede han blot et enkelt mål.

Mario Balotelli tager sig til munden i en kamp for Liverpool mod Manchester Unitred. I baggrunden anes Dejan Lovren. Foto: Shaun Botterill / Getty Images

Nice

I 2016 var det så blevet Nices tur til at få fingrene i Mario Balotelli. På trods af disciplinære problemer med både det ene og andet, spillede han overraskende godt for Ligue 1-mandskabet. Han scorede 29 mål i 43 kampe for klubben, og hans kontrakt blev forlænget med et år, således den nu udløb i juni 2017.

Marseille

I starten af 2019, kunne ligarivalerne fra Olympique Marseille meddele, at de havde snuppet det tidligere problembarn. Dermed er ‘Balos’ tid i Ligue 1 ikke forbi endnu.

Mario Balotellis privatliv

Mario Balotelli er kendt som en af de bedst klædte fodboldspillere. I 2012 kårede modemagasinet, GQ, ham til at være den næstbedst klædte mand.

Mario kom engang sammen med Raffaella Fico, men deres forhold sluttede brat. Raffaella fortalte efter bruddet, at hun var gravid. Hun fødte datteren, Pia, den 5. december 2012. I februar 2014 viste flere DNA-tests, at Pia var Mario Balotellis barn.

Mario blev forlovet med den belgiske supermodel, Fanny Neguesha, i marts 2013. Parrets veje skiltes dog i september 2014.

Mario Balotellis landsholdskarriere

Stor jubel hos Adriano Cassano og Mario Balotelli, idet Italien netop har bragt sig på 2-0 af sidstnævnte i EM-semifinalen mod Tyskland. Foto: Contrast / Oliver Behrendt/ullstein bild via Getty Images

Mario Balotelli kunne ikke tage stilling til, hvorvidt han kunne tørne ud for Italiens ungdomslandshold, da han var teenager. Dette skyldtes, at han stadig blev anset som en immigrant fra Ghana.

Den 7. august 2007, altså fem dage før han fyldte 17 år, blev han udtaget til Ghanas landshold. Han afslog dog tilbuddet, og udtrykte stor lyst for at spille for Italien, når tiden var inde.

Den 13. august 2008 fik Mario Balotelli omsider italiensk statsborgerskab.

Den 10. august 2010 fik han sin debut for det italienske landshold. Han blev udtaget til en venskabskamp mod Elfenbenskysten i et 1-0-nederlag.

Han scorede sit første mål for Italien mod Polen den 11. november 2011 i en 2-0-sejr. Siden da er det blevet til 36 landskampe med 14 mål til følge.