Den hollandske landsholdsspiller Matthijs de Ligt er blevet et navn, som efterhånden, for det færreste, er ukendt. Den kun 19-årige midterforsvarer har for alvor taget verden med storm i denne sæson. Han har været anfører for det Ajax-hold, der vandt den bedste hollandske række, og som nåede helt til semifinalen i Champions League. Milimeter for at gå videre til finalen. Han holdte en tale af største kaliber,  foran Ajax-fansene, da den hollandske Eredivse-titel skulle fejres i hovedstaden og han opfører sig, på trods af sin på papiret unge alder, allerede som en leder i verdensklasse. En leder som vi har set Puyol, John Terry og Fabian Cannavaro være. Imponerende. Og derfor rytgtes han også væk fra Amsterdam. Forståeligt nok.
Han er god med bolden og kunne snildt spille på midtbanen også. Derudover har han fysikken med. Han passer med andre ord perfekt på den forsvarsprofil som som Barcelona ofte opererer med. Men han vil ikke til Camp Nou.

Andre klubber også interesserede

Klubber som Manchester United og Manchester City har også meddelt pressen, at de er klar med den helt store pengepung for Matthijs de Ligt. Men hvad vælger han? Matthijs de Ligt udtaler sig: “Jeg ved det ikke endnu. En helt masse er skrevet og fortalt. Det har stået på i et år nu. Det gør mig ikke skør. Jeg er ved at være vant til det. De må gerne skrive. Min holdkammerat Frenkie de Jong har taget sin belsutning (han skal til Barcelona efter sommerferien, red.) men det har jeg ikke.”

 
“Jeg er nødt til at gøre, hvad der er bedst for mig. Og jeg har ikke en drømmeklub. Udover Ajax Amsterdam. Min drøm var at spille for klubben. Og den har jeg lykkedes med. Men hvad er bedst for min karriere? jeg skal finde ud af det. Så længe jeg har kontrakt med Ajax er der helt sikkert en chance for at jeg bliver. Det er sikkert. Men nu må vi se.”