Mauro Icardi

Mauro Icardi er en professionel fodboldspiller fra Argentina. Han spiller for italienske Inter Milan og på det argentinske landshold. Han spiller hovedsageligt angriber. Indtil for nylig var han også anfører for Inter Milan.

Icardi er et produkt af Barcelonas ungdomssystem, La Masia, hvor han spillede, inden han skiftede til Sampdoria fra Italien, hvor han også begyndte sin professionelle karriere.

Efter en god sæson i 2012/13 med Sampdoria, skiftede han til Inter Milan i sommeren 2013. Siden da har han scoret over 100 mål for den italienske klub.

Icardi blev topscorer i Serie A i både 2014/15- og 2017/18-sæsonen.

Efter 2014/15-sæsonen blev han udnævnt til anfører for klubben.

Tre år senere var Icardi en vigtig del af det Inter-mandskab, som qua deres position i ligaen, kvalificerede sig til Champions League-fodbold for første gang i seks år.

Icardi fik sin landsholdsdebut for Argentina i oktober 2013. Siden da har han dog spillet meget sjældent for Albiceleste. Kontroversielt nok blev han også udeladt af Argentinas trup til VM i Rusland i 2018.

Klubhistorie

Tidlige karriere

Icardi blev født i Rosario i Argentina, men flyttede senere til Gran Canaria, da han var ni år gammel. Han begyndte sin fodboldkarriere hos den lokale fodboldklub, Vecindario, på Gran Canaria. I løbet af sine ungdomsår for klubben scorede han over 500 mål.

I 2007 var der stor interesse for Icardi. Klubber som FC Barcelona og Real Madrid jagtede ham. Men også andre spanske klubber såsom Valencia, Sevilla, Espanyol, Deportivo de La Coruña holdt nøje øje med den argentinske angriber. Der var dog også interesse fra to engelske klubber, nemlig Arsenal og Liverpool.

Det blev dog FC Barcelona, som endte med at skrive kontrakt med Mauro Icardi frem til 2013.

Icardi skiftede til den catalanske klub i 2008/09-sæsonen, og blev straks indlemmet på klubbens U17-mandskab.

Han blev også forfremmet til klubbens U19-mandskab, før han rykkede til Sampdoria på en lejeaftale i vinteren 2011.

Icardi har senere udtalt, at det ikke var en dårlig beslutning, han traf, da han valgte at forlade FC Barcelona. Det var det rette skifte på det rette tidspunkt ifølge angriberen.

Sampdoria

I vinteren 2011 bekræftede den italienske klub, Sampdoria, at de havde hentet Mauro Icardi på en lejeaftale gældende til slutningen af sæsonen.

Efter et succesfuldt halvt år hos Genova-klubben, hvor det blev til 13 mål i 19 kampe for klubbens Primavera-hold, benyttede italienerne sig af købsoptionen på 400.000 euro.

Han fik sin debut for Sampdoria den 12. maj 2012 i en kamp mod Juve Stabia. Han blev skiftet ind i det 75. minut i stedet for Bruno Fornaroli. Blot ti minutter senere scorede han sit første professionelle mål, da han var med til at vinde kampen for Sampdoria.

Den 26. september samme år fik han debut i Serie A for Sampdoria i en kamp mod AS Roma.

Den 12. november scorede han sit første mål i Serie A. Det skete meget belejligt i Derby della Lanterna imod ærkerivalerne fra Genoa. Sampdoria vandt kampen med 3-1.

Den 6. januar 2013 scorede han to gange mod Juventus, og der gik chokbølger over hele Italien, da Sampdoria vandt kampen mod de mangedobbelte mestre med 2-1.

Den 27. januar 2013 scorede han hele fire gange, da Sampdoria kørte Pescara over med tenniscifrene 6-0. Den overbevisende sejr førte til, at klubben bevægede sig fri af nedrykningszonen.

På den 18. maj scorede han i sæsonens sidste kamp, da de kommende mestre fra Juventus blev besejret med 3-2 hjemme på Stadio Luigi Ferraris.

Inter Milan

(Photo by Claudio Villa – Inter/Inter via Getty Images)

Mauro Icardi blev præsenteret som Inter-spiller den 16. juli 2013, og han blev givet trøje nummer 9.

Han fortalte, at skiftet til Inter var en drøm, der var gået i opfyldelse, og at han havde mange andre tilbud på hånden, men altså kun ønskede at skifte til San Siro-klubben.

Den 25. august 2013 fik den argentinske angriber sin officielle debut for Inter Milan, da han kom på banen i anden halvleg i 2-0-sejren over Genoa.

Han scorede sit første mål i Serie A for Nerazurri den 14. september, da han nettede i 1-1-opgøret mod Juventus.

På grund af en skade gik han glip af en del kampe i den første del af sæsonen. Han vendte først tilbage til førsteholdet i februar.

Den 14. februar 2014 spillede han sin første kamp efter skaden, og han scorede sågar også det kampvindende mål i udekampen mod Fiorentina.

Den 5. april samme år scorede han to gange i 2-2-opgøret mod Bologna.

Han sluttede sin første sæson hos Inter af med 23 kampe i alle turneringer og ni mål.

De første sæsoner

I den efterfølgende sæson blev det til 22 kasser for Mauro Icardis vedkommende. Dermed delte han topscorerprisen sammen med Luca Toni fra Hellas Verona, der scorede samme antal mål.

Selvom Inter ikke formåede at kvalificere sig til en europæisk turnering for første gang siden 1999, så tiltrak den argentinske angriber sig interesse fra nær og fjern.

Denne interesse blev dog pure afvist, da han satte sin underskrift på en kontraktforlængelse med klubben for de kommende fire år.

Forud for 2015/16-sæsonen blev det offentliggjort, at Icardi ville blive ny anfører for Inter-mandskabet. Han erstattede Andrea Ranocchia, som mistede anførerbindet efter en skuffende 2014/15-sæson.

I løbet af den første som anfører førte han Inter frem til fire sejre i træk i begyndelsen mod henholdsvis Atalanta, Carpi, AC Milan og Chievo. Det sluttede dog brat den 27. september, da man led et 1-4-nederlag til Fiorentina, som dermed gjorde en ende på den ubesejrede stime.

Den 22. november 2015 spillede han sin kamp nummer 100 i Serie A, og han scorede også i 4-0-sejren mod underdogsene fra Frosinone.

Den 82. bedste fodboldspiller i hele verden

I slutningen af året blev han kåret til den 82. bedste fodboldspiller i hele verdenen af den engelske avis, The Guardian.

Den 3. februar 2016 scorede han sit mål nummer 50 for Inter i alle turneringer i 1-0-sejren over Chievo.

I den samme måned kom det også frem, at Inter angiveligt havde afvist et bud på 30 millioner euro for Mauro Icardi. Buddet var afgivet af Manchester United.

I 2016/17-sæsonen nettede Mauro Icardi hele 24 gange i 34 Serie A-kampe, og det var hans bedste personlige score.

I Europa League-turneringen blev det til to mål i fem kampe, da Inter sluttede sidst i Gruppe K.

I 2017/18-sæsonen sluttede Inter på en fjerdeplads i Serie A. Á point med Lazio, men med en bedre målscore. Dette betød, at klubben vendte tilbage til Champions League-fodbold for første gang siden 2012.

Mauro Icardi blev topscorer i Serie A sammen med Ciro Immobile fra Lazio. De scorede hver især 29 mål.

Han blev den mest scorende Inter-spiller i Serie A, siden Antonio Angelillos 33 mål i 1958/59-sæsonen.

Den argentinske angriber begyndte 2018/19-sæsonen noget sløjt. Således scorede han ikke i de første seks kampe i Serie A.

Icardi fik sin første kamp i Champions League den 18. september, da Inters første modstander i Gruppe B hed Tottenham Hotspur. Han scorede blandt andet en sen udligning, og var dermed medvirkende til, at italienerne vandt kampen med 2-1.

Den 24. november spillede Mauro Icardi sin kamp nummer 200 for Inter i Serie A, da han fik de sidste 13 minutter i 3-0-sejren over Frosinone.

Den 13. februar kom det frem, at Inter havde valgt at fratage Mauro Icardi anførerbindet.

Landsholdskarriere

Den 15. oktober 2013 fik Mauro Icardi sin debut på det argentinske landshold i en VM-kvalifikationskamp imod Uruguay. Selvom han også kunne vælge Italien, så udtalte han, at han følte sig mere argentinsk end italiensk, og at det var årsagen bag valget.

Det er ikke blevet til mange landsholdskampe for Mauro Icardi siden da. I efteråret 2016 begyndte flere at spekulere i, at Lionel Messi stod bag udelukkelsen.

Udelukkelsen skyldes primært Messis nære venskab med Maxi López, hvis kone som Icardi jo altså ”stjal”.

Landstræner Edgardo Bauza fortalte dog, at hans gøren og laden uden for banen ikke havde indflydelse på, om han kom med på landsholdet eller ej. Bauza fortalte endvidere, at Messi ikke dikterede noget som helst for Argentina.

Han blev igen udtaget til det argentisnke landshold, men blev altså udelukket igen til de sidste kvalifikationskampe imod Brasilien og Colombia i november 2017.

I maj 2018 blev han i første omgang udtaget til den 35 mand store trup, som skulle rejse med Argentina til VM i Rusland det pågældende år. Han blev dog udeladt, da der skulle skæres ned til 23 mand. Cristian Pavon blev foretrukket frem for ham, lød det dengang.

Icardi scorede sit første mål for Argentina den 20. november 2018 i venskabskampen mod Mexico. Han scorede til 1-0 efter blot 71 sekunders spil. Kampen endte 2-0.