Formanden for FIFA, Gianni Infantino, fortæller, at man udvide VM-turneringen, så den fremover kommer til at indeholde hele 40 landshold.

Foto: REUTERS/Jorge Silva

Foto: REUTERS/Jorge Silva

Ifølge Infantion er det en god idé at udvide turneringen, og han nævner blandt andet hold som Wales og Island, der som bekendt havde stor succes ved EM i Frankrig denne sommer.

FIFAs præsident Gianni Infantino har indikeret, at fremtidens VM kan indeholde 40 landshold. Foreslaget kommer efter, at EM succesfuldt er blevet udvidet med en del flere hold fra 16 hold førhen til 24 hold nu.

I et interview med Blick udtaler Infantino følgende:

“VM er ikke bare en fodboldturnering. Det er et arrangement, som folk samles om.

Se stemningen blandt islændingene, waliserne, albanerne eller ungarerne. Det er stort, det er eufori. Man er stolt af, hvad der sker i disse lande, når deres lande klarer sig godt i fodboldturneringerne.”

Infantino har for nyligt også været ude og kritisere turneringsformen ved OL i fodbold, og her lægger han blandt andet vægt på, at reglen om, at man kun må benytte 3 spillere over 23 år bør tages op til revision:

“Det er helt klart et problem. Som det er nu, er OL-turneringen en ting man gerne ville være foruden. Den nuværende turneringsform er ikke holdbar, og det har den aldrig været.”