Philippe Coutinho, Samuel Umtiti og Ivan Rakitic er iblandt en større mængde spillere som kan forlade Barca i sommerens transfervindue.

af: Emil Plovgaard

Ernesto Valverde Barca
Foto: David Ramos/Getty Images

Der gik chokbølger igennem det meste af verdenen, da det lykkedes Liverpool at sende FC Barcelona ud af Champions League.

Catalanerne havde ellers vundet det første opgør med 3-0, men på Anfield gik det for alvor galt for Valverdes tropper.

Et storspillende hjemmehold fik således scoret fire gange, mens Barca-mandskabet ikke fik bolden i nettet. Dermed kunne The Reds fejre en plads i finalen.

Og det tager catalanerne nu konsekvensen af. Der skal nemlig renses ud i truppen i det kommende transfervindue. Det skriver det spanske medie, Sport.

Sport: 10 spillere skal væk fra Barca til sommer

Hele 10 førsteholdsspillere skal nemlig væk fra Camp Nou i en stor udskiftning.

Coutinho, som skiftede til Barca for 146 millioner pund fra Liverpool i vinteren 2018, er en af de første spillere, som skal ud af porten.

Rakitic er en spiller, der er højt ønsket af Ernesto Valverde. Kroateren indgår i trænerens planer, men altså ikke i ledelsens. Erstatningen for ham er desuden også klar, da Frenkie de Jong ankommer fra Ajax.

Umtiti er gået glip af meget af sæsonen takket være en skade, og det har gjort, at Clement Lenglet står foran ham i køen. I hans sted pønser klubben blandt andet på at hente en anden Ajax-spiller, nemlig Matthijs de Ligt.

Breddespillere såsom Jasper Cillessen, Thomas Vermaelen og Rafinha er også på salgslisten.

Derudover er Barca angiveligt også klar til at sælge Malcom, selvom brasilianeren skiftede til klubben sidste sommer for 35 millioner pund.

De to udlejede spillere, André Gomes og Denis Suárez, der i øjeblikket spiller for henholdsvis Everton og Arsenal, menes også at være på vej væk, ifølge mediet.

Arda Turan er blevet lånt ud til tyrkiske Basaksehir frem til sommeren 2020, når hans kontrakt med FC Barcelona udløber. Klubben håber dog på at kunne indkassere penge for ham allerede nu.

Derudover skifter både Kevin-Prince Boateng og Jeison Murillo tilbage til deres respektive klubber, Sassuolo og Valencia, når deres lejeaftaler udløber.