Kasper Dolberg er en varm mand for tiden. Foto: Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images

Kasper Dolberg er en varm mand for tiden. Foto: Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images

Everton forbereder et rekordbud til vinter på den unge danske teenage-sensation, Kasper Dolberg. Den danske landsholdsangriber er med sine bare 19 år blevet bemærket rundt omkring i Europa på grund af sin imponerende målnæse.

Af Emil Plovgaard

Det er hans første sæson i Holland, men han har allerede overbevist Åge Hareide om en plads på landsholdet, og folk er endda begyndt at sammenligne ham med den tidligere Ajax-angriber Zlatan Ibrahimovic, som blev spottet af samme scout.

Og et sensationelt hattrick i sidste weekend for Amsterdam-klubben har overbevist Everton-trænerne om, at de skal agere hurtigt for at komme foran deres rivaler i jagten på danske Dolberg.

Det tog ham bare 18 minutter at finde frem til netmaskerne tre gange hjemme mod NEC Nijmegen, og den målrige dansker har nu scoret otte mål i bare 12 kampe fra start. Det er hans første hattrick for Ajax Amsterdam, så de tre mål mod Nijmegen er nu gået viralt.

https://twitter.com/football_oranje/status/800414747602681856?ref_src=twsrc%5Etfw

Danskeren er udset til at være den perfekte rotationsspiller for Romelu Lukaku og kunne blive en erstatning på længere sigt for belgieren. Lukaku forlader angiveligt Goodison Park til sommer.

Dolberg vil blive den dyreste dansker nogensinde

Beløbet for danskeren er imidlertid ikke af en lille størrelse. Everton vil spendere £20 millioner på danskeren, hvilket vil gøre ham til den dyreste dansker nogensinde.

Den høje pris skyldes, at Dolberg i sommers forlængede kontrakten med Ajax, så den nu løber til 2021. Prisen er dog intet problem for Everton, der har penge nok.

Træner Ronald Koeman er også bevidst om den unge angribers store talent på grund af tætte kontakter i hjemlandet Holland.

Kasper Dolberg ankom i sommeren 2015 til Ajax Amsterdam fra den danske Superliga-klub Silkeborg IF, men det er først for alvor i denne sæson, at den unge dansker oplever sit livs gennembrud hos den hollandske Æresdivision-klub.