Erling Haaland er kommet i søgelyset hos en række storklubber. Da den 19-årige angriber var i aktion i Champions League i tirsdag, havde Manchester United sin chefscout på lægterne til at observere den talentfulde nordmand. 

Erling Haaland har scoret 28 mål i 22 kampe for østrigske Red Bull Salzburg i denne sæson. Den slags gør man ikke ubemærket, og i særdeleshed ikke når man kun er 19 år gammel. Derfor har det norske supertalent da også tiltrukket sig opmærksom fra en række af Europas største klubber. Ifølge Sky Sports var der talentspejdere fra 40 klubber på lægterne for at overvære den robuste angribers kunnen, da Red Bull Salzburg tog imod Liverpool i Champions Leagues gruppespil i tirsdags. 

Manchester Uniteds chefscout Marcel Bout skulle have været iblandt. Udover United, sættes Haaland i forbindelse med klubber som Real Madrid, Barcelona, Juventus og Liverpool. 

Ifølge Sky Sports overvejer Erling Haaland dog også et tilbud fra en anden klub, som ejes af energidrikproducenten Red Bull, nemlig bundesligaklubben RB Leipzig. 

Før opgøret mod Liverpool, som de regerende Champions League-vindere vandt 2-0, beskrev manager Jürgen Klopp sit syn på den unge angriber, som han kaldte en exceptionel

 spiller. 

”Han er et virkeligt stort talent med en fantastisk fremtid foran sig. 100 procent,” sagde tyskeren ifølge Sky Sports og konstaterede, at for Liverpool gjaldt det om at undgå, at nordmanden fik for mange afleveringer op til sig, så han ikke blev farlig foran mål. 

Angriberen er søn af den tidligere norske landsholdspiller Alf Inge Haaland, som blandt andet slog sine folder i Leeds United. I et interview fra 2017 fortalte sønnike, at hans drøm var at spille for den samme engelske klub som sin far og overgå ham i antallet af landskampe for Norge. 

I dag er det nok usandsynligt, at Erling Haaland ender i Championshipklubben, når alverdens topklubber banker på døren.