Af Anders Lang Jensen

Den danske landsholdsangriber Nicolai Jørgensen har haft en forrygende første sæson i hollandske Feyenoord, og dermed er der interesse for den danske spydspids.

Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016

Premier League-klubberne er så småt i gang med sommerens travle program i transfervinduet, hvor forstærkningerne frem mod den nye og intense sæson skal sikres. Everton sælger med al sandsynlighed deres store angriber-stjerne Romelu Lukaku, og det åbner op for en dansk drømmetransfer.

Nicolai Jørgensen tog springet fra den danske superliga og FC København til den hollandske Æresdivision til topholdet Feyenoord. Her vandt han sammen med holdkammeraterne det hollandske mesterskab i Jørgensens første sæson i den hollandske traditionsklub.

Photo by Tony McArdle/Everton FC via Getty Images

Titlen som liga-topscorer røg også i hænderne på den danske angriber, der alt i alt spillede en super første sæson for Rotterdam-klubben. Og det fører interesse med sig fra de største ligaer i verden, og hollandske Ronald Koeman har angiveligt et godt øje til den tidligere FCK-angriber.

Avisen BT melder nemlig i dag, at den hollandske manager hos Everton gør klar til at smide 150 mio. danske kroner efter Nicolai Jørgensen som erstatning for belgiske Romelu Lukaku, der ligner fortid hos Merseyside-klubben.

Andre navne nævnes også i sammenhæng med angriber-jagten, Everton har gang i denne sommer. Spanske Sandro i Malaga sættes heftigt i forbindelse med klubben fra Liverpool, og spørgsmålet er altså blot, om Koeman ønsker at hente begge angribere til den engelske klub.