Tottenham håber på at kunne gøre Celta Vigos midtbanespiller, Pape Chiekh Diop, til deres første indkøb denne sommer. Det fortæller en kilde tæt på spilleren til ESPN FC.

BARCELONA, SPAIN – APRIL 19: Pape Diop of RCD Espanyol in action during the warm up prior to the La Liga match between Real CD Espanyol and Celta Vigo at Cornella-El Prat Stadium on April 19, 2016 in Barcelona, Spain. (Photo by David Ramos/Getty Images)

Spurs har fulgt den 20-årige spanier siden sidste sæson og de tog første gang kontakt til ham i juli måned.

London-klubben – som er den eneste Premier League-klub, der endnu ikke har lavet en transfer denne sommer – har lavet en forespørgsel på den senegalesisk-fødte midtbanespiller denne uge, og de håber på, at det kan lykkes dem at hente Diop, på trods af hård konkurrence fra franske Lyon.

Diop fik sin La Liga-debut i december 2015, og etablerede sig selv på førsteholdet i sidste sæson, hvor han fik 27 optrædener for Celta Vigo i La Liga i en sæson, hvor klubben opnåede en 13. plads i ligaen og semifinalerne i Europa League.

Diop underskrev en ny kontrakt med klubben tilbage i januar, så de to nu har papir på hinanden frem til 2021. Den nye kontrakt inkluderer en frikøbsklausul, således Diop kan fås for £25 millioner.

Lyon er også interesserede i Diop, men Spurs’ manager, Mauricio Pochettino, håber på, at jagten på den unge midtbanespiller vil bære frugt.