Transfervinduet er åbent og det betyder, at alle klubber kan handle med hinanden. Af den grund er der masser af spekulationer om de forskellige spilleres fremtid og det betyder masser af rygter i medierne.  

Af David Paris 

Arsenal-midterforsvareren Per Mertesacker har netop offentliggjort, at hans næste sæson som spiller er han sidste i hans  karriere som professionel fodboldspiller. Den tyske landsholdsspiller har rundet 32 år, men har i de seneste to sæsoner ikke rigtigt været i kampform og når han så endelig har været skadesfri, har yngre og bedre kræfter været at fortrække i The Gunners-forsvaret.

Mertesacker kom til den engelske Premier League-klub i 2011 fra Werder Bremen og blev hurtig en vigtig mand på træner Arsene Wengers mandskab. Han har endda været anfører ved flere lejligheder. I denne sæson har han dog været en marginalspiller og faktisk kun været på banen sølle to gange. Den ene var i FA Cup-finalen på Wembley Stadion mod Chelsea, som Arsenal endte med at vinde.

Den tyske 2014 VM-vinder offentliggjorde tidligere i dag sin pension på sin facebook-side og fastlog samtidig, at han om en sæson vil være at finde i Arsenals ungdomakademi som vejleder og frontfigur. Han kommer altså fortsat til at være på lønningslisten i London-klubben og arbejdet med fodbold bliver ikke helt lagt på hylden.

Klubben skriver følgende: “Per er en ekstraordinær karakter, som er et godt eksempel for unge spillere. Han er en mega intelligent fodboldspiller og har forpligtet sig til at hjælpe spillerne med at opfylde deres potentiale. Han vil være en inspirerende figur for alle sammen med sit arbejde på akademiet om et år.”