Den nuværende Manchester United-angriber Alexis Sanchez fortæller i et nyt interview om sin tid i Barcelona inden han kom til England. Specielt en hændelse har sat sig fast i den chilenske landsholdsspiller hukommelse og den handler selvfølgelig og en af verdens bedste fodboldspiller Lionel Messi. Da Alexis Sanchez kom til Barcelona fra Serie A-klubben Udinese i 2011 var ikke blandt verdenseliten af fodboldspillere. Han var en ung knægt, der havde scoret mange mål på et midterhold i den bedste italienske række. Det skulle dog senere vise sig, at Sanchez kom til at indgå op lige vilkår med superstjerner som eksempelvis Lionel Messi.

I Champions League-semifinalen i 2012 mod Chelsea fra Premier League missede den argentinske troldmand et straffespark – havde han scoret havde Barcelona gået videre til finalen. Den hændelse tog dybt i Lionel Messi, der brød grædende sammen i omklædningsrummet efter kampen. Sanchez startede inde i den kamp for det catalanske storhold og den har sat sine tydelige præg i den tidligere Arsenal-spiller. Han siger til den engelske medie Goal.com om episoden:

“Jeg synes, at fodbold er så stort, at det er okay at følelserne er involveret. Fodbolden kan give dig et liv med masser af luksuriøse goder, men udadtil ser man ikke alle de ting, som man bliver nødt til at leve med – alle de ting, der er gør ondt.” 

“Det som Messi var udsat for var forfærdeligt og der er eksempler på lignende ting. Vi ofrer så meget for at være her. Nogle spillere er så fokuserede at de går glip af fødslen af deres barn og misser deres forældres eller kærestes fødselsdag. Du går glip af så meget som professionel fodboldspiller, men samtidig får du også. Når man taber en stor finale eller semifinale græder man, fordi man kræver så meget af sig selv. Det ved folk ikke, men vi er nok dem, der er  mest skuffede over os selv, når vi ikke præsterer på banen – og det påvirker hele vores liv. 

 

 

 

“På trods af dette elsker jeg dog fodbold. Jeg kan ikke leve uden det og jeg er glad for mig liv. Jeg elsker at træne og jeg prøver bare at være så glad som muligt.”