Den argentinske troldmand Lionel Messi var endnu en gang på pletten flere gange i weekends La Liga-kamp mod Real Betis. Faktisk nettede han tre gange. Først på et flot frisparksmål og siden to gange mere tættere på mål. Kampen endte 4-1 til catalanerne og med Messis tre mål, er han meget tæt på at tangere en Ronaldo La Liga-rekord. Det skriver Goal.com i dagens avis.

Lionel Messi mangler kun at score ét enkelt hattrick før han har udlignet Ronaldos rekord for hattrick i La Liga. Han står noteret for 34 hattrick. Det var Messis 33. hattrick i den bedste spanske række. Imponerede for en mand, der kun er 32 år – og stadig har i hvert fald et par år tilbage i toppen af international fodbold.

Og nu er det altså kun et spørgsmål om tid. Et spørgsmål om tid før Messi er den nye indehaver af hattrick i La Liga. En vanvittig La Liga-rekord. Og da Cristiano Ronaldo byttede Real Madrid ud med Juventus i den italienske Serie A i sommer, så varer det formentlig ikke længe før Messi kan skrive endnu en rekord på cv’et.

Messi med den gyldne støvle
Foto: Alex Caparros/Getty Images

Ronaldos gamle klub, Real Madrid har kæmpet i denne sæson. Kæmpet for at følge med Barcelona og Atletico Madrid. Men lige lidt har det hjulpet. Barca med Messi i front er 10 foran nummer to fra Atletico Madrid og 12 point foran ærkerivalerne fra Real Madrid.

Og Messi er væsentlig årsag til dette. Han har nemlig sammenlagt nettet 27 gange i La Liga indtil videre. Og det er flere end alle andre spillere i Europas fem største og bedste ligaer. Barcelona er stort set sikret titlen og Messi har endnu en gang været en af de bærende kræfter. Og nu kan han altså prale af endnu en personlig hæder – hvis han scorer 2 hattrick mere.