Chelsea er en stor klub. Store spillere, betydningsfulde spillere. Vi taget et kig på de Chelsea spillere, der har, eller har haft, mest indflydelse på OG uden for banen. 

AF KRISTIAN PARIS 

1. Didier Drogba

Chelsea v Sunderland - Premier League

En ubestridt konge af Stamford Bridge. Drogba har virkelig haft en betydning for klubben, især efter de tilbagekøbt ham, på trods af en alder af 36 år.

Ikke desto mindre er den ivorianske landholdslegende en absolut konge på banen, og et mareridt for enhver forsvarer.

Uden for banen, er legenden en betydningsfuld ambassadør for UN, og er med i alle afrikanske kampagner.


2. John Terry

Chelsea v Burnley - Premier League

En  af de spillere, der har tjent klubben i længst tid i historien, og dermed også en af de mest dominerende forsvarsspillere i mere end et årti.

I rollen som kaptajn har han hjulpet Chelsea og England med at komme på verdens kortet, og er en meget prominent herre i moderne engelsk topfodbold.


3. Nemanja Matic

FBL-ENG-PR-CHELSEA-ARSENAL

Under Chelsea titelvindende sæson 14/15 var Matic i særdeleshed en af grundene til succes. Han tilfører midtbanen hårde tacklinger, stabilitet og fantastiske pasninger – beundringsværdige kvaliteter, der bestemt løfter ethvert hold.

Serberens overlegen er faktisk ikke begrænset til fodboldbanen, da han er blevet en lokal helt i hans hjemby i Serbien, hvor han betalt for flere projekter i den lille by.

4. Paulo Ferreira

Chelsea v Blackburn Rovers - Premier League

En af de helte, der var med under Chelsea helt store succes under Mourinho. Var en del af London-klubben i hele ni sæsoner i træk, hvor han nåede at spille 214 kampe.

Selvom han faktisk ikke var en fast mand i start 11’eren, den tidligere portugisiske back har haft en stor indflydelse på klubben. Som 38-årig er han i dag ambassadør for klubben.


5. Samuel Eto’o

Chelsea v Sunderland - Premier League

En stor personlighed i moderne fodbold. Eto’o tilbragte faktisk kun en enkelt sæson i klubben, hvor han scorede ni mål i 21 PL- kampe – inklusive et hattrick mod Man Utd. Det gjorde ham bestemt populær i Chelsea…