Christian Eriksens skifte fra Tottenham til Inter vil komme det danske landshold til gavn, mener Michael Laudrup, der tror, at midtbanespilleren får succes i det italienske.

I dag blev det officielt, at Christian Eriksen skifter Tottenham-trøjen ud med Inters. Den 27-årige offensive midtbanespiller har skrevet under på kontrakt, der løber til sommeren 2024. Det er godt for Christian Eriksen, men også for det danske landshold, at den pasningsstærke fynbo skifter klub, mener Michael Laudrup i et interview med Ritzau. 

”Det er først og fremmest positivt for ham selv, men det er også positivt for det danske fodboldlandshold, at man ikke får en spiller, der vil komme til EM efter kun at have spillet halvdelen eller en tredjedel af kampene.” 

Christian Eriksen har ellers ikke haft en imponerende sæson i Tottenham, hvor han også har siddet på bænken i flere kampe – formentlig som konsekvens af, at han afviste at forlænge sin kontrakt med Londonklubben, der stod til at udløbe denne sommer. Danskeren skal nok passe fint ind på Antonio Contes mandskab, mener Michael Laudrup. 

”Han har kvaliteten og egenskaberne til at slå til i Inter. Når jeg har set Inter spille, har det været i 3-4-1-2, 3-5-2. Det giver en midtbane med mange spillere, og han kommer til at have to bevægelige angribere foran sig. Det giver ham mulighed for, at nogle kan skærme af for ham og give plads, men det giver også mulighed for, at der er nogle spillere, som han kan spille fri helt fremme,” pointerer den tidligere landsholdslegende og nuværende fodboldkommentator. 

Inter er en klub på vej frem, mener Michael Laudrup, der ser ansættelsen af Antonio Conte som et positivt og ambitiøst tegn for Milanoklubbens fremgang. 

”Inter er en klub, der havde nogle fantastiske år i den sidste halvdel af 00’erne, men har været igennem en mere træg periode efter 2010, hvor man vandt Champions League-finalen. Nu er klubben på vej tilbage og ligger i toppen af Serie A sammen med Juventus,” siger han og nævner i samme ombæring, at Christian Eriksen nok skal vænne sig til et langsommere tempo i spillet sammenlignet med Premier League. Til gengæld vil danskeren formentlig opleve, at modstandernes markeringerne sidder tættere.