Liverpool var i sidste sæson i Champions League-finalen og de klarer sig ganske udmærket i Premier League. Merseyside-klubben beviste for første gang siden de vandt mesterskabet sidste gang i 1990, at de tilbage i toppen af europæisk fodbold. Den påstand skal de forsøge at holde fast i i den kommende sæson og det har James Milner blandt andet et ansvar for.

Den tidligere Aston Villa- og Manchester City-spiller, der både kan spille back, central midtbane og kant, skal være med til at tage presset af Liverpools helt store stjerne, Mohamed Salah. Det siger han i hvert fald selv. Det skriver 90min.com.

(Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Milner insisterer på, at Salah ikke skal bære et stort ansvar på sine skuldre i næste sæson. Hans byrde skal ikke være så stor. Også selvom han blev den mest scorende spiller i sidste sæson. Den egyptiske landsholdspiller nettede hele 44 gange i alle turneringer. Og så blev han kåret til Premier Leagues bedste spiller. For at han kan gentage successen i næste sæson, så skal nogen tage presset af ham. Og ‘nogen’ er Milner og hans andre Liverpool-holdkammerater.

Milner siger: “De bedste spillere i verden er ikke kun blevet kendt, fordi de var gode i én sæson. Det handler om at have en konstant højt niveau. Og det er Salah i stand til. Der er stort pres på ham nu. Fordi han scorede så mange mål. Han skal levere igen og det kan han godt. Men vi skal hjælpe ham. Både på banen og uden for.”

“Han har muligheden for at blive en af verdens bedste spillere. Men han skal levere i næste sæson og sæsonerne efter dem. Og det kan han lettest gøre ved at vi aflaster ham og tager noget af presset væk fra hans skuldre. Vi er er hold og ikke en enmandshær. Og det skal vi vise på banen.”