Real Madrids kroatiske midtbanespiller, Luka Modric, fortæller, at den tidligere Tottenham-manager, Harry Redknapp, hjalp ham med at forbedre sig under opholdet i London.

Luka Modric er overvejende favorit til at vinde guldbolden. Foto: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Modric og Redknapp arbejdede sammen på White Hart Lane fra 2008 til 2012, før kroaten etablerede sig som en af verdens bedste midtbanespillere og tog springet videre til Santiago Bernabeu.

Madric skiftede til Real Madrid kort efter, at Tottenham fyrede Redknapp for knap seks år siden. Siden da har han vundet Champions League fire gange og La Liga én enkelt gang.

Den kroatiske superstjernes vej til toppen blev endegyldigt fuldført mandag aften, da han blev tildelt Guldbolden – Ballon d’Or. Det skete foran navne som Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og Antoine Griezmann.

Ifølge Daily Express har Modric fortalt, at en del af æren skal tilfalde Harry Redknapp. Den engelske træner hjalp ham nemlig med at blive en bedre spiller. Blandt andet var et positionsskifte af afgørende betydning, fortæller kroaten.

– Positionsskiftet har hjulpet mig en masse i løbet af min karriere, fortæller han ifølge Express.

– Jeg plejede at spille mere offensivt. Da jeg faldt længere tilbage på banen, var jeg i stand til at læse spillet bedre og kunne vise min kreative side. Harry Redknapp fik det til at ske.

Modric fik 161 kampe for Tottenham og blev en af de bedste spillere i Premier League i løbet af sit ophold i England.