Den kun 18-årige midterforsvarer Matthijs De Ligt blev nummer fire til dette års NxGn-award. Det er en titel, der hylder nogen af de største talenter i international fodbold født i år 1999 eller efter. Og her blev forsvarsspilleren, der til daglig spiller for Ajax i den bedste hollandske række, altså nummer fire – efter navne som Justin Kluivert og Vicinius Junior.

Barcelona, en af Europas største klubber, har offentligt meldt deres interesse i ham, og flere medier melder, at de allerede nu er interesserede i at skrive under på en kontrakt med ham.

van der Sar skamroser De Ligt. (Photo by Michael Steele/Getty Images)

Det specielle med De Ligt er, at han kun er 18 år. Og så spiller han som fast mand på Ajax-holdet og ofte starter han også inde på det hollandske A-landshold. Han spiller som en, der har været professionel i seks eller syv år. Det er fantastisk at se. Det fortæller den tidligere Ajax-målmand Edwin van der Sar til det engelske medie Goal.com.

Van Der Sar fortsætter: “Han er lige god med begge ben. Han pasninger sidder altid lige i skabet og så har han en råstyrke, der er svær at hamle op med. Han kan score mål med hovedet og med fødderne i feltet ved hjørnespark. Det er plus – og så er han kun 18 år.”

Brug piletasterne herunder, hvis du vil videre til næste side, hvor du kan læse meget mere om den unge talentfulde fodboldspiller.