Nye tal viser, at Manchester Citys offensive midtbanespiller Kevin De Bruyne er den spiller i Europa, der har lavet flest assists siden 2012. Det skriver det engelske medie 90min.com. Undersøgelse er foretaget af fodboldanalyseinstituttet Opta og viser, at den belgiske midtbanespiller har kreeret 77 mål. Det vil sige, at han har lagt op til 77 mål – ét mål bedre end selveste Lionel Messie fra Barcelona.

I 2012 fik Kevin De Bruyne sin debut for Wolfsburg og siden er det gået stærkt. Specielt i denne sæson med Premier League-førerholdet Manchester City De Bruyne, der også tidligere har spillet for Chelsea, lavet hele 14 målgivende afleveringer.

Den tidligere fodboldspiller og nuværende fodboldkommentator Jamie Redknapp siger om Kevin De Bruyne vanvittig mange assists: “Jeg tror bare at vi bliver nødt til at anerkende, at De Bruyne er blandt genier på en fodboldbane. Det er han, fordi bare kan alt. Det er som om han ser hele spillet i slowmotion og derfor kan nå altid at reagere og lægge afleveringen tide. Det er som om han har mere tid end alle de andre spillere på banen.”

“Hans hjerne arbejde på fodboldniveau på en anderledes måde end alle vores andres. Han er en fantastisk spiller, der helt sikkert kommer til at opnå store ting i sin karriere.”

De Bruynes holdkammerat Sergio Aguero, der en af dem, der ofte scorer på de mange målgivende afleveringer fra De Bruyne, siger:

“Heldigvis spiller han for os. Han hjælper og bidrager til at vi kan vinde mange kampe. Vi er heldige at have ham og hans assists. Jeg er glad og han er en fantastisk fyr.”

I weekendens Premier League-kamp var både Aguero og De Bruyne i kamp. Modstanderen hed Leicester City og de blev udraderet med hele 5-1. Aguero lavede selv 4 mål og De Bruyne lavede to assists.