Den tidligere Monaco-stjerne Kylian Mbappe skiftede denne sommer til Paris Saint-Germain, i hvad Monaco-vicepræsidenten kalder for en meget succesfuld handel. 

Mbappe slog igennem i sidste sæson for Monaco som bare 18-årig. Her tog han hele fodboldverdenen med storm, efter hans imponerende sæson både i Champions League og Ligue 1. Selv mod de bedste spillere imponerede Mbappe, blandt andet var han med til at udradere Manchester City fra kvartfinalen i Champions League.

I løbet af sommeren har Mbappe været rygtet til samtlige tophold. I starten var det primært Barcelona og Real Madrid, der var interesserede og det var også de to spanske-giganter, der var den mest sandsynlige destination for Mbappe, men der skete aldrig rigtig noget fra de to giganter, så derfor så PSG altså muligheden for at stjæle Mbappe for øjnene af Zidane og Valverde.

(Photo by Aurelien Meunier/Getty Images)

Efter købet af Neymar, virkede det også usandsynligt, at man kunne finansiere et køb af Mbappe, men i stedet lavede man en låne-aftale med Monaco, hvor de først betaler de 1,3 milliarder, som Monaco forlanger, til næste sommer.

“Det var en meget vanskelig handel. Egentligt ville vi ikke sælge til en konkurrent. Men jeg har udviklet et godt forhold til spilleren og hans forældre. Især hans far, der også fungerer som hans agent”

“Jeg hørte på deres argumenter for at flytte til Paris og accepterede dem, inden vi påbegyndte de svære og hårde forhandlinger med PSG. Jeg mener, det endte med en af de mest succesfulde handler i fodbold”, siger Vasilyev til det russiske nyhedsbureau Tass og tilføjer:

“Vi må give kredit til Kylian og hans familie, for under et møde mellem alle tre parter insisterede de på, at handlen kun var mulig, hvis Monaco fik opfyldt sine krav.”