Monacos sommer gik nok ikke helt efter planen. Efter klubben sikrede sig det franske mesterskab for første gang i 60 år og nåede hele vejen til semifinalen i Champions League, har de mistet flere nøglespillere forud for den nye sæson. 

AF KRISTIAN PARIS

Klubben har blandt andre solgt offensivprofilen Bernardo Silva, backtalentet Benjamin Mendy og mest skuffende af alt: Kylian Mbappe til de evige rivaler fra PSG. Og så er aftalen ikke en gang permanent, men kun en ‘lejeaftale’.

Angiveligt var en af deres andre store profiler, Thomas Lemar, også meget tæt på at skifte væk fra den franske rigmandsklub.

Det er nu kommet frem, at Premier League klubben Arsenal var meget interesseret i at hente Lemar denne sommer, men deres bud på spilleren på omkring 860 millioner kroner blev afvist på transfervinduets sidste dag.

Monaco ville simpelthen ikke sælge flere af klubbens profiler denne sommer.

I et inteview med den franske avis L’Equipe udtaler klubbens vicepræsident Vadim Vasilyev sig om episoden, og han sammenligner situationen med den handel som Monaco gjorde med Man Utd i 2015 på sommerens sidste dag.

 – I 2015 blev vi nødt til at sælge ham i henhold FFP forholdene. Lige nu er vi dog mere end økonomisk sikre, hvorfor vi ikke blev nødt til at sælge Lemar.

(Photo by Xavier Laine/Getty Images)

– Du sælger en spiller, når du synes det er på tide. Du bliver nødt til at acceptere risikoen om, at du ikke ved om du får et højere bud. Det er det vi har gjort hele sommeren.

Monaco har som sagt som Benjamin Mendy og Bernardo Silva. Men også Bakayoko er røget til Premier League, eftersom Chelsea hentede ham som erstatning for Matic, der røg til United.

Monaco har modsat hentet spillere som Keita Balde, Adama Diakhaby, Rachid Ghezzal og Stevan Jovetic ind.

 – Vi vil ikke have rekoroder. Vi vil hellere kunne bibeholde vores nivea som en af Europas bedste klubber.