Manchester Uniteds cheftræner, Jose Mourinho, omtaler sig selv som ‘The Special One’, og noget specielt er der faktisk ved ham. Læs om, hvorfor sæson nummer to i spidsen for en klub altid er den letteste for den portugisiske manager. 

AF KRISTIAN PARIS

Den portugisiske taktiker har vundet en titel med hver af de klubber han har været i siden sin trænerkarrieres begyndelse, heriblandt prestigefyldte jobs hos Porto, Real Madrid, Inter, Chelsea – to gange- og nu Manchester United.

 

 (Photo by Dave Thompson/Getty Images)

I et interview med Sky Sports tidligere på ugen, har den succesfulde manager underspillet sin succes, og han forklarer grunden til det.

– Jeg ved ikke, hvorfor folk altid snakker om min anden sæson. Jeg har vundet trofæer i den første og den tredje. Jeg forstår det ikke rigtig, udtalte portugiseren, der vandt Europa League som den største titel med Man Utd i forgående sæson.

– Jeg mener bare, at den anden sæson er en god mulighed for udvikling set i forhold til den første. fordi i den første sæson ankommer du og nogle gange – som i mit tilfælde – var jeg ikke i stand til at arrangere en pre season tour. Jeg havde ikke nogen som helst indflydelse på det.

– I den anden sæson har du indflydelse på et lidt højere niveau. Du har bedre forhold til at arbejde på og få de rigtig resultater. Men du spiller ofte mod managers, der har været i klubben i tre, fire eller fem sæsoner, så så stor en fordel er det heller ikke.

– Da jeg først ankom til United, var transferaktiviteten allerede i fuld gang. Der blev købt og solgt og udlejet spillere – nogle du måske ikke selv ville have hentet eller solgt.